Nu smygstartar höstens utställningssäsong

Svansjön, 2015, från utställningen Kuliss som följer ett av världens äldsta danskompanier.
Svansjön, 2015, från utställningen Kuliss som följer ett av världens äldsta danskompanier.
Insekter och balett är på tapeten när två nya utställningar smygstartar konsthösten i helgen. Dessutom är det sista chansen att se utställningen om Josef Frank på ArkDes.

Häng med in i balettens värld

På fredag öppnar utställningen Kuliss på Sven-Harrys konstmuseum. Här får du hänga med på en fotografisk resa inifrån ett av världens äldsta danskompanier, Kungliga Baletten i Stockholm, när fotografen Björn Abelin och författaren Ditte Feuk skildrar dansarnas vardag under repetitionerna, på turné, i kulisserna, kring premiärer och föreställningar. Dessutom visas även balettkostymer från Kungliga Operan.

När: 25 augusti – 22 oktober
Var: Sven-Harrys konstmuseum, Eastmansvägen 10, Vasastan

Se finska Ru Runebergs silverinsekter i helgen.

Se finska Ru Runebergs silverinsekter i helgen.

Finsk silverkonst och insekter

På lördag är det även dags för vernissage på Galleri Sebastian Schildt. Då öppnar nämligen den finska silversmeden Ru Runebergs utställning Conversation Pieces i samband med att Finland firar 100 år. Med sina skulpturala insekter har Runeberg gjort sig känd för både den finska och internationella publiken. Här tolkar han vår omvärld med en egen fabelvärld.

När: Vernissage, lördag 26 augusti, klockan 12-16. Artist Talk, tisdag 29 augusti, klockan 17.30. Pågår till 17 september.
Var: Galleri Sebastian Schildt, Strandvägen 5b, Östermalm

Josef Frank - en av våra mest älskade designers.

Josef Frank – en av våra mest älskade designers.

Sista chansen för Josef Frank – Against Design

I mars öppnade Arkitektur- och Designcentrums utställning om formgivaren Josef Frank. Har du ännu inte hunnit se den gör du gott i att bege dig dit i helgen, lördag är sista chansen att se vad som kallats den mest heltäckande utställningen som gjorts om formgivaren med både kända verk och många, för den svenska publiken, okända arkitekturprojekt med aldrig tidigare visat material från ArkDes samlingar.

När: Pågår till och med söndag 27 augusti, öppet klockan 11-18 hela helgen.
Var: ArkDes, Exercisplan 4