Sommarens ulliga utställning på konsthallen invigd

Under utställningen i konsthallen kommer besökaren att kunna följa Stefan Mobergs vävprojekt i realtid.
Besökarna kan bland annat följa Stefan Mobergs vävprojekt i realtid.
Årets sommarutställning på kulturhuset i Kungsängen har textilt tema. Stickat, broderat och virkat möter besökarna – och en vävinstallation. Denna kulturhändelse invigdes på tisdagskvällen av kulturnämndens ordförande Mattias Peterson (C).

Under parollen ”Vi väver i Upplands-Bro” kommer besökarna få möta en värld av textila arbeten från både hantverkare och textilkonstnärer.

Utställningen bygger på verk från de textilintresserade som deltagit vid olika stickcaféer och slöjdsalonger som arrangerats i Bro och Kungsängen under året. Alla deltagare har haft möjlighet att lämna in verk och nu visas ett urval av dessa under två månader i sommar.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Mattias Peterson (C) invigde den nya utställningen i Konsthallen.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Mattias Peterson (C) invigde den nya utställningen i Konsthallen. Foto: Upplands-Bro kommun

Men inte nog med detta. I utställningen så kommer även en vävinstallation finnas, eller snarare äga rum. Stefan Moberg tar med sin vävstol från Bro, där han annars bor, och kommer sedan att arbeta på plats i konsthallen under sommaren.

Utställningen invigdes på tisdagskvällen och har sedan öppet samma tider som biblioteket, det vill säga måndag, onsdag och fredag 11-15.