Min lokala hjälte

Sommarkul i Salem lockade barn och vuxna

Alma Leijon gjorde en mask och trivdes i den.
Alma Leijon gjorde en mask och trivdes i den.
Camilla Olsson och Suzan Sivinger i spexar och utför konster.
Camilla Olsson och Suzan Sivinger i spexar och utför konster.
Lisa Ferrer Graham testar torpet..
Lisa Ferrer Graham testar torpet..
..liksom att göra en fingerdocka.
..liksom att göra en fingerdocka.
Arrangemanget Sommarkul i Salem har under veckan som gått bjudit på både masktillverkning, jonglering, torplekar och annat skoj.

– Fram till och med torsdagen har cirka 120 personer varit här, säger kulturpedagogen Camilla Olsson som är en av arrangörerna.

Det är i Grafikpunktens trädgård på Centralvägen i Rönninge som allt det roliga hänt.

Uppdelat i stationer har besökarna kunnat prova på att göra både masker och fingerdockor, jonglering, akrobatik, teaterimprovisation samt origami, vilket innebär att du viker papper till olika figurer exempelvis flygplan eller tranor.

– Vi har märkt är att de flesta är kvar från att de kommer tills det är slut. Föräldrarna sitter och tittar på deras barn i trädgården som gör olika aktiviteter, antingen att de är med och hjälper i masktillverkningen eller sitter och fikar, säger kulturpedagogen Camilla Olsson.

Allra populäraste aktiviteterna var jongleringen och masktillverkningen. För de minsta som kanske inte kunde delta i aktiviteterna som främst riktade sig till barn mellan 6 och 15 år fanns istället ett torp i miniatyr.

– Torpet har varit populärt för de minsta. De kan klä sig till torpare och laga mat med hjälp av kottar och kopparkastruller. Sopa, duka, och alla sysslor en torpare har, säger Camilla Olsson.

Arrangörerna siktar på att genomföra arrangemanget även nästa år.