Sound of Music i Danderyd – alla kan vara med

Sound of Music, Danderyd, Opus Norden
Sound of Music på musikskolan Opus Nordens vis.
Har du drömt om att sjunga i en musikal? Nu har du chansen. Musikskolan Opus Norden sätter upp musikal i Danderyds gymnasium.
– Det ska vara som ett party och man ska känna att man är delaktig, säger rektor Ragna Fagelund.

Står du och sjunger favoritlåten i duschen och tycker att det låter riktigt bra? Då kanske årets musikaluppsättning av musikskolan Opus Norden kan intressera.

Musikskolan gör en uppsättning av den populära musikalen Sound of Music. Och de ser gärna att publiken medverkar i föreställningen.

– En av anledningarna till valet av just Sound of Music var att många känner igen låtarna och att man kan klä sig till fest, säger Ragna Fagelund som är rektor på Opus Norden.

Lockar alla åldrar

Ensemblen består av både barn och vuxna som är knutna till Opus Norden och musikalerna är en av höjdpunkterna på hela året.

Ragna Fagelund lägger ner mycket tid på att få alla så förberedda som möjligt och för att skapa en hel musikal krävs mycket arbete.

– Det är roligt att ha ett mål när man jobbar och det är lyxigt att barnen får mycket tid med mig. Egentligen är det tufft för en liten musikskola som oss att göra men det är så roligt, säger hon.

Till föreställningen som går av stapeln den 23 mars på Danderyds gymnasium hoppas Ragna att publiken ska klä sig tidsenligt för temat och gärna vara med att sjunga och dansa. Hon tar även emot vuxna som skulle vilja träna sina stämband inför föreställningen.

Biljetter till musikalen säljs på Opus Nordens hemsida och de brukar enligt musikskolan gå åt. Därför flyttar föreställningen in i Danderyds gymnasium iår som är en större lokal.

Sound of Music, Danderyd, Opus Norden