Sju stipendiater prisas av kommunen

Alice Power, ung pianist från Kungsängen, är en av årets stipendiater.
Alice Power, ung pianist från Kungsängen, är en av årets stipendiater.
Totalt är det sju personer som prisas med stipendier av Upplands-Bro kommun för att ha gjort stora insatser inom kultur- och miljöområdet.

En av stipendiaterna är Irène Seth, som får ett stipendium på 5000 kronor för sin bok om Almare Stäket, vilket vi berättade förra veckan.

Det största stipendiet får den unga pianisten Alice Power. 10 000 kronor tilldelas henne genom Charlie Normanstipendiet. Motiveringen är att hon har en vilja och ambition att utveckla sitt musicerande och sin talang och att hennes fina pianospel och vilja att glädja andra med musik är värd beundran.

Mitt i Upplands-Bro skrev om Alice Power i september när hon skulle spela på riksmötets öppnande.

Lokalkändisen och Upplands-Brohistorikern Börje Sandén prisas också. Han belönas med 5000 kronor eftersom han under alla år har bidragit till kännedomen om kommunens forntidshistoria genom sitt stora och generösa engagemang, enligt stipendiekommittén.

Alvar Nilsson, som har lett Ceciliakören och Capella Cantica sedan 1967, tilldelas ett stipendium på 8000 kronor för sin entusiasm, musikglädje, kreativitet och stora kunnande.

Också Eva Mering prisas med 8000 kronor för sitt arbete med Andreas- och Gospelkören. Motiveringen är att hon är en inspirerande körledare som skapar sångglädje.

Helena Åkerlund tilldelas ett stipendium på 5000 kronor för sitt arbete med kommunens ungdomar med konst i alla former och som en uppmuntran till fortsatt eget skapande.

5 000 kronor får också Victoria Zetterström som är en ung kommuninvånare som satsar på en framtid som musikalartist. Stipendiekommittén vill på detta sätt uppmuntra hennes arbete.

Stipendiet delas ut till personer eller sammanslutningar inom kommunen som har gjort särskilt stora insatser inom kultur- och miljöområdet. Stipendierna delas ut i samband med kommunfullmäktige den 20 december.