Bli stjärna för en kväll på musikfestivalen

Olle Persson uppträder i Byskolan i Stavsnäs.
Olle Persson uppträder i Byskolan i Stavsnäs.
Lena Willermark spelar folkmusik på festivalen.
Lena Willermark spelar folkmusik på festivalen.
Py Bäckman och Janne Bark spelar 9 augusti.
Py Bäckman och Janne Bark spelar 9 augusti.
Anja Bigrell uppträder 15 augusti.
Anja Bigrell uppträder 15 augusti.
Folkmusik, rock och opera varvas under Djurö Stavsnäs musikfestival. Men för dig som hellre uppträder själv finns chansen att vinna publikens hjärtan på en öppen scen.

Nästa vecka är det premiär för Djurö Stavsnäs musikfestival. Den sjunde augusti kickar evenemanget igång med Olle Persson, Mats Bergström och Madeleine Wibom. Det är lokala förmågor som står för musiken under festivalen.

– Jag tänkte att det här blir hur lätt som helst att ordna för vi har så gott om resurser här i byn, säger Olle Persson.

Programmet bjuder på en stor musikalisk bredd från pop och rock med Py Bäckman, folkmusik med Lena Willemark, opera med Olle Persson och allsång med Djurö Spelmän.

Festivalen ordnas av föreningen Djurö Stavsnäs konst & kultur i Byskolan i Stavsnäs. Musiken kommer att ljuda från 7 augusti till 19 augusti då festivalen avslutas med en öppen scen.

– Vi vet inte riktigt vad vi har gett os in på, antingen får vi ingen anmälan eller så är det hur många som helst som vill uppträda, säger Olle Persson,

Det enda kravet är att man ska sjunga eller spela något instrument. En förhoppning är att många unga förmågor ska ta tillfället i akt att visa upp sig.

– Det kan ju finnas massa talanger här ute vi inte känner till. I framtiden kanske det här blir den mest uppskattade av alla kvällar.

Förhoppningen är att festivalen ska bli ett återkommande årligt evenemang, beroende på hur det mottas. I så fall öppnar Olle Persson upp för att bjuda in artister från andra delar av landet vid sidan av de närodlade artisterna.

Mer information om programmet och biljetter hittar du här.