Stjärnor intar jazzfestivalen

Fredrik Magnusson visar en av årets nyheter: Huddinge jazzöl.
Fredrik Magnusson visar en av årets nyheter: Huddinge jazzöl.
I helgen avslöjade Huddinge jazzförening vilka åtta artister som uppträder på jazzfestivalen i maj.

– Det är jazz- och bluesartister både från den gamla och nya ­skolan, säger Fredrik Magnusson, ordförande i Huddinge jazzförening.

Om sex veckor inleds Sveriges största gratisevent för jazz- och blues älskare – Huddinge Jazz & Bluesfestivalen i Sjödalsparken vid Huddinge centrum.

I helgen presenterade arrangören Huddinge jazzförening de åtta artisterna som ska stå på scenen den 29 och 30 maj.

Rockford Big band med Jan Johansen, bluessångerskan Louise Hoffsten, Nisse Sandströms jazzband och Priming Orchestra med pianisten Harald Svensson var några namn som nämndes i lördags. Konferencier är jazzsångaren Svante Thuresson.

– Två andra stora jazzeliter på scenen är jazzpianisten Jan Lundgren och saxofonisten Harry Allen som ska framföra svängig jazz­musik, säger Fredrik Magnusson.

Jazzföreningen har jobbat mycket det senaste året med att lyfta fram kvinnliga jazzmusiker, och lyckades locka Simone Moreno och hennes brasilianska band Os Lourinhos till festivalen.

– De kommer att framföra mycket samba, som är en del av jazzmusiken. Bluesbandet Lady got the blues, som bara består av tjejer, inleder festivalen, säger Fredrik Magnusson.

Han tycker att årets artister håller hög nivå och att Huddinge jazzförening har lyckats hålla sig inom begreppet jazz och blues när de anlitat artisterna.

– De senaste två åren har festivalen flörtat litet med popmusiken. Men i år är det mer rakt, säger Fredrik Magnusson.

En annan nyhet i festivalen är Huddinge jazzöl.

– Vi vill skapa lite uppmärksamhet och ska sälja det på Folkes. På ölflaskan hittar du nämligen programmet för festivalen.

Fakta

Här är årets alla artister

Louise Hoffsten.

Ladies got the blues.

Paul and the bad Kays.

Rockford Big band med Jan Johansen.

Os Lourinhos med Simone Moreno.

Priming Orchestra.

Nisse Sandströms jazzband.

Jan Lundgren och Harry Allan group.

Källa: Huddinge jazzförening