Stödgala för Hjorthagens Kulturhus

Hjorthagens folkkulturcentrum håller stödgala med kända gäster för att bättra på ekonomin.
Hjorthagens folkkulturcentrum håller stödgala med kända gäster för att bättra på ekonomin.
Hjorthagens Kulturhus håller stödgala med kända gäster för att bättra på ekonomin.

Det är inte första gången som föreningen Folkkulturcentrum (FKC), som driver Hjorthagens Kulturhus, håller en stödgala. Men läget är inte på något sätt akut berättar FKC:s verksamhetschef Stefan Moberg.

 – Det är kanske inte fullt så dramatiskt som att vi behöver räddas. Men vi behöver få in lite pengar nu mot slutet av året för att bättra på likviditeten och betala räkningarna. Vi har höga kostnader med hög hyra så vi behöver bättra på balansen i böckerna.

Föreningen dras med ett budgetunderskott på cirka 100 000 kronor, som man måste försöka komma till rätta med under nästa år. Och det är det som orsakar likviditetsbekymren nu mot årsslutet berättar Stefan Moberg.

Det går att köpa biljetter till galan för 250 kronor styck på föreningens hemsida. Alla intäkter går helt och hållet till verksamheten.

 Marika Lagercrantz och Sofia Berg Böhm kommer liksom Anders Linder och Kerstin Wikström, Bosse Hülphers, Hayati Kafé och Roger Westberg,. Även ståupparna Thomas Oredsson, Agneta Wallin och magikern Martin Hansson dyker upp.

 FKC firar i år 10 år och även efter stödgalan kommer flera evenemang hållas.

 – Jubileet firas med viskväll för alla medlemmar då vi bjuder på glögg och berättar julsagor. Sedan har Bernt Rosengren jazzkväll som kommer bli utsåld. Och så blir det Beatleskväll i december, säger Stefan Moberg som också lovar fler barnsatsningar.

 – Det flyttar in många barnfamiljer och föräldralediga i Norra Djurgårdsstaden och vi har fått frågan att göra mer för dem. Så det blir barnteater, barndans, målarverkstad och mycket annat roligt.

 24 november är galan som börjar 19.00.