Storvreten får ny dagsfestival

Rawda och Gabbe G i 14X.
Rawda och Gabbe G i 14X uppträder på festivalen Foto: Arkivbild
I morgon torsdag blir det både musik och dans på Storvretens torg. Och inträdet är gratis.

Artister såsom 14X (Med Rawda och Gabbe G), Rickard Broberg, Danjah, Ibbe, Lorena Santiago och gruppen Södra Sidan framför musik på 147-festivalen som kommer att gå av stapeln på Storvretens torg under torsdagen mellan klockan 13 och 16. Men det blir också dans genom dansgruppen Abzorb och Girls Team. Samt grillkorv och lite andra skojigheter. Huvudarrangör är Fritidsgården/Musikhuset Lagret.

– Vi vill bryta gränserna och öppna upp. Vi hoppas att föräldrar och andra som aldrig kommer hit får se vad vi håller på med, säger Lagrets föreståndare Kjell Allinger.

På Lagret har artisten Nano tagit sina första kliv. Men här har även till exempel 14X och Södra Sidan gjort musik. Båda sistnämnda akterna står på scenen i morgon.

Det blir inget Storvretsdagen i år, men den festivalen kan mycket väl komma tillbaka nästa år.

– På så sätt kunde vi få hjälp och stöd av till exempel Botkyrkabyggen och Botkyrka kommun. Även Ängskyrkan har bidragit.

Blir det en fortsättning nästa år?

– Det är en lite känslig fråga. Det här var tänkt som en engångsföreteelse från början och nästa år är förmodligen Storvretsdagen tillbaka. Men folk verkligen brinner för det här nu. Jag hoppas och tycker det borde finnas utrymme för något slags fortsättning. Storvretsungdomarna känner sig lite bortkollrade bland alla festivaler. Fittja har till exempel ”Fittja is Peace”, säger Kjell Allinger.

Fritidsgården/Musikhuset Lagret är huvudarrangör och Botkyrkabyggen och Nätverksgruppen medarrangörer.