Sundbyberg fortfarande med i spelet om operan

Operan och Dramaten till Sundbyberg? Fortfarande aktuellt, efter att Nacka dragit sig ur.
Operan och Dramaten till Sundbyberg? Fortfarande aktuellt, efter att Nacka dragit sig ur.
Processen för att placera Dramatens och Operans nya lokaler tog för lång tid för Nacka kommun, som inte längre är intresserade. Sundbyberg däremot ger inte upp, utan är kvar i racet.
– Det finns ingen förändring hos Sundbybergs stads inställning, säger Fredrik Richard, pressansvarig.

Sundbyberg har inte låtit sig avskräckas av den långa handläggningstiden för att få Operans och Dramatens lokaler. Beslut skulle egentligen tagits redan i julas, men har sedan dess skjutits upp flera gånger, och till slut meddelade Nacka kommun att man inte längre var intresserade.

Nacka drar sig ur slaget om Dramaten

– Det finns ingen förändring hos Sundbybergs stads inställning. Vi har inte upplevt fördröjningen som något bekymmer, säger Fredrik Richard som är pressansvarig vid Sundbybergs stad.

För Nackas del handlade det om att man inte längre kunde hålla marken kommunen reserverat för lokalerna, utan att få besked om framtiden. Sundbyberg har inte samma problem.

Operans vd: De får prata med vår hyresvärd

– Den plats vi pekat ut står det just nu tillfälliga skolpaviljonger på. Det blir ledigt i sinom tid när Örskolan står klar, säger stadsbyggnadschefen Regina Kevius.

Dessutom finns andra fastigheter i Hallonbergen som skulle kunna bli aktuella för de nya lokalerna, som ska omfatta såväl ateljéer och verkstäder som en ny scen.

Dragkampen om Operan och Dramaten

– Kort sagt, den fastigheten vi pekat ut är fortfarande aktuell, och annars finns det andra fastigheter i närområdet, säger Regina Kevius.

Huddinge och Järfälla kommuner konkurrerar fortfarande med Sundbyberg om de nya lokalerna.