Sveriges galnaste miljonär kan få egen tv-serie

Leif-Ivan Karlsson har gjort museum av sin privata bilsamling.
Leif-Ivan har hoppat in i en Cadillac i museumet på Finkmossevägen. Här är inget till salu. På våning tre finns också en café- och festlokal som precis som resten av huset är dränkt i nostalgi.
Hela familjen samlad.
Hela familjen samlad.
Leif-Ivan och Susanne har långa arbetsdagar. Men de är noga med att ha fina stunder tillsammans.
Leif-Ivan och Susanne har långa arbetsdagar. Men de är noga med att ha fina stunder tillsammans.
Vindpinande tur i båten.
Vindpinande tur i båten.
Tullingebon och miljonären Leif-Ivan Karlsson gillar mycket av allt.

I somras blev hans bilsamling museum och vid lyxvillan i Tullinge finns både vattenfall och en hiskeligt snabb båt.

Nu kan den gladlynte arbetsnarkomanens liv bli tv-serie.

I ett slitet industriområde utanför Tumba slog Leif-Ivan i somras upp ett museum som består av hans privata samling med gamla jänkare.

– Det är Sveriges största USA-bilmuseum. Det här är världsklass. Det finns inget liknande, säger Leif-Ivan.

Det är här vi träffar norrlänningen, som verkar både folklig och lyxig på samma gång. Redan som 18-åring startade han sitt första företag och sedan dess har han blivit mångmiljonär genom att köpa och förädla företag i olika branscher. I ”World of classics” som består av både en utställningsdel och en bilaffär med bilar från 1950- och 60-talet står också hans favoritbilar.

– Det här är min frus favorit. Så det är också min favorit, säger han och visar fram sin Cadillac Eldorado Biarritz från 1959.

Leif-Ivan och Susanne har varit ihop i 30 år. Hans kärleksförklaringar är många i pilotavsnittet av ”Bra, Bättre, Karlssons” som sändes i TV 3 förra tisdagen. Om piloten blir tv-serie kommer tittarna att fortsätta träffa Leif-Ivan och hans familj.

– I så fall kommer de till vårt hus i Florida dit vi flyttar kontoret halva året. Vi åker snart, säger han.

Andra halvana av året bor Leif-Ivan i en 22-rums herrgård invid Tullingesjön på ett berg de döpt till Chateau Eagle Mountain. Här har han anlagt vattenfall och dammar där de mekaniska svanarna Gunde och Lennart simmar omkring. Leif-Ivan deklarerar att han inte är någon anhängare av Jante, vilket han menar gett honom en hel del trubbel i olika rättsprocesser genom åren.

– Men jag tycker att det har blivit bättre. De flesta tycker om det jag gör. Det är mer av Jante i Norrland och nu ska jag vara med i lokalradion där för att prata om det, säger han.