Syskonkärlek på rockscenen

Två brödrapar.

Men stämningen är ändå god i Botkyrkabandet Urma Sellinger. Nu siktar bandet på att nå ut i Europa.

Tidigare i år kom Urma Sellinger med sin självbetitlade första fullängdare. Skivan producerades av engelsmannen Matt Hyde som jobbat med storheter som Slipknot, Bullet for my valentine och Ash.

Botkyrkakillarna hade skickat ett mejl till producenten som gillade vad han hörde och bjöd över gänget för att spela in tre låtar. Vänskap utvecklades och det hela slutade med att producenten kom över till Sverige för att jobba med bandet under en hel månad.

– Man kan lugnt säga att vi fick ett kompispris, säger Alexander Borg, en av bandets två sångare.

Musiken, som beskrivs som post-hardcore med popinslag, släpptes genom ett bolag de själva bildat; Urma Sellinger Handelsbolag.

– Det var intressant att starta bolag. Och vi fick lära oss att lägga in koder i låtarna så att låtarna känns igen när de spelas i radio. Radio Bandit är en kanal som spelat oss. När det kommit utbetalningar så har det varit några tusenlappar, förklarar Alexander Borg.

Under sensommaren genomlevde Urma Sellinger en liten kris. Enligt Alexander Borg hade bandet svårt att organisera sig en period under sensommaren vilket gjorde att bandet inte kom i väg till några påtänkta spelningar i England och Skottland. Men i slutet av september var bandet tillbaka på banan igen och genomförde två spelningar, en i London och en i Leicester.

– Nu känns det bättre än någonsin, säger han.

Bandet består av sex personer – varav fyra är bröder. Det är bröderna Borg från Alby och bröderna Lindqvist från Tullinge. Alexander tycker det funkar bra, trots att rockhistorien innehåller ett och annat brödrapar som inte kunnat hålla sams, bland annat bröderna Gallagher i Oasis.

– Det är lite speciellt att ha brorsan i bandet. Men vi försöker vara professionella när vi repar. Hemma kan vi däremot ryka ihop ibland, säger han.

Bandet har precis släppt en ny singel och skriver låtar till en kommande EP. De hoppas få ett bolag i ryggen som vill satsa. Målet är Europa nästa år.

– Vi har fått förslag, men vi väntar på den rätta dealen. Vi vill ha ett bolag som prioriterar oss, ger oss spelningar och låter oss vara förband till större band. Pengarna är inte det viktiga, säger han.