Min lokala hjälte

Syster Sol ska väcka hela stan

”Jag tror att jag kan  hjälpa till att sprida lite good-vibes”, säger Syster  Sol om sin insats i  morgonradion.
”Jag tror att jag kan hjälpa till att sprida lite good-vibes”, säger Syster Sol om sin insats i morgonradion.
Syster Sol är ett nytt inslag i radion. Tillsammans med sina två programledarkollegor ska hon ge stockholmarna en bra start på dagen.

Reggaesångerskan och sollentunabon Syster Sol, 28, kan nu lägga till ett till yrke vid sidan av artistskapet. Sedan några veckor tillbaka är hon nämligen en av programledarna i SR Metropols morgonprogram.

Syster Sol heter egentligen Isabel Sandblom och är uppvuxen i Edsberg i Sollentuna. På sitt senaste album samarbetade hon bland annat med artisterna Promoe, General Knas och Kapten Röd.

Hon var tidigare med i reggaebandet Livelihood, men bestämde sig 2009 för att etablera sig som soloartist. Hon ses som Sveriges första kvinnliga reggaeartist och har släppt två soloalbum.

Kanske kan radiolyssnarna få smak av de reggae-vibbar som ”Syrran” sprider genom sin musik.

Vad tror du att du kan tillföra till programmet?

– Jag tror jag kan hjälpa till att sprida lite good-vibes och hålla det på jorden.

Det låter nästan lite hippie-aktigt?

– Nja, det är väl alltid så att när man nämner kärlek och sammanhållning så förknippar folk det med hippies. Att det är något flummigt. Men det är inte riktigt så. Det borde vara mer grundläggande än vad det är.

Känns det på något sätt nervöst att börja med ett nytt projekt efter att ha hållit på med musik?

– Nej nervöst skulle jag inte riktigt säga. Däremot kändes det jobbigt först att veta att man måste gå upp tidigt varje morgon. Jag går upp klockan 04 på vardagarna.

Du kommer från Sollentuna, vad är det bästa med kommunen?

– Det är i sådana fall att det finns så många olika kulturer. Det enda är att det inte finns så många mötesplatser där de olika kulturerna kan träffas. Det skulle kunna bli bättre.

Vid sin sida i Metropols morgonprogram har Syster Sol programledarna Gurgîn Bakircioglu och Dejan Cokorilo.