Täbybon om debutboken: Jag älskar att skriva

Georgios Karpathakis om sin debutbok "Underbara ADHD - den svåra superkraften". Foto i Täby Centrum.
Georgios Karpathakis glädjs åt att "Underbara ADHD – den svåra superkraften" nått ett mål.
Täbybon Georgios Karpathakis bok ”Underbara ADHD – den svåra superkraften” som släpptes i början av januari sålde slut direkt. 
– Alla känner någon som har ADHD, en mamma, kompis, flickvän, man kan relatera till det samtidigt som det har saknats den här typen av bok som jag har skrivit, säger han.

Georgios Karpathakis fick sin ADHD-diagnos först i vuxen ålder. Han har alltid känt sig annorlunda, men genom att få rätt stöd och äta medicin har hans liv nu förändrats radikalt.

– Jag har en trygghet i mig själv som jag inte hade innan diagnosen. Jag vet vem jag är, det skriver jag om i boken, att diagnosen blev en pusselbit som landade i min kropp.

Först startade Georgios bloggen Underbara ADHD. Därefter turnérade han med en pjäs om sitt liv. För två år sedan blev han känd över hela Sverige när han sommarpratade i P1. Boken ”Underbara ADHD”, som släpptes i januari gick direkt upp på Bokustoppen, berättar han.

– Vi har redan tryckt och sålt en tredjedel av andra upplagan.

Georgios Karpathakis kallar ADHD den svåra superkraften eftersom det gäller att lära sig tips och trix för att kunna ta vara på de fördelar han anser finns – en källa till kreativitet och drivkraft för honom själv. Första kapitlet i boken heter ”Ljuvliga jävla ADHD”.

– Boken har jag skrivit i jag-form ur en ADHD-persons ögon för en person med ADHD men också för andra. Jag tror att folk är trötta på den stereotypa bilden av ADHD-person som störiga och puckade.

Tror du att boken kan göra skillnad?

– Med tanke på den fina respons som jag har fått har den redan gjort skillnad. En hel del med diagnos har skrivit till mig och sagt att ”jag har aldrig läst en bok men nu har jag sträckläst din och fått jättemycket tips”. Det hade jag som målsättning.

Hur var det att skriva en lång boken när du själv har svårt att sitta still och läsa och lyssna länge?

– Jag älskar att skriva, men jag är lite av en perfektionist så det är också jobbigt. Det var jättebra att skriva boken, utmanande och roligt och jag har försökt att skriva såsom jag själv skulle vilja läsa den.