Talanger lanseras på Spotify

Talangfulla Angelika Eide, 16, sjunger poplåten ”Looking for you” på skivan.
Talangfulla Angelika Eide, 16, sjunger poplåten ”Looking for you” på skivan.
Flera unga musiktalanger från Huddinge har varit med och gjort egna låtar på en samlingsskiva som snart släpps på Itunes och Spotify.

En av dem är den lovande sångerskan Angelika Eide från Vårby gård.

Det finns flera platser i Huddinge där unga kan skriva låtar, sjunga, spela in musik och få vägledning, till exempel Huset, Ung zon och Rockville i Trångsund.

Vårby gård har inte riktigt hamnat på musikkartan bland unga i Huddinge än, men nu ska det bli ändring på det.

Sedan i december jobbar musikproducenten Joel Lundström på Vårby ungdom. Han har tagit initiativet till lanseringen av en skiva med unga artister från Huddinge som släpps snart.

Två av artisterna som är med på lanseringen är från Vårby gård. En av dem är den lovande sångerskan Angelika Eide, 16 år, som sjunger poplåten ”Looking for you” som skrivits av Joel Lundström.

– Vi har hjälpts åt och experimenterat med musiken tillsammans. Sedan kommer vi ut på Spotify med musiken också, det känns stort, säger Angelika Eide.

Hon berättar att hon har sjungit sedan hon var 11 år.

I dag inspireras hon av stjärnorna Rihanna, Beyoncé och Pink.

– Jag sjöng på en skolavslutning tidigare och det var väldigt många som uppskattade det jag gjorde, säger Angelika Eide.

Att lanseras digitalt via Spotify och Itunes skapar nya möjligheter, menar hon.

– Det man gör sprids snabbt genom sociala medier. Folk som har hört mina låtar men aldrig träffat mig säger att de vill höra mer, säger Angelika Eide.

Den 20 juni släpps skivan ”Huddinge ungdom 13” på Spotify. På skivan finns flera låtar av ungdomar som repar på Vårby ungdom, Huset, Rockville och Ung zon i Flemingsberg.

– Man har plockat det bästa från alla ungdomsgårdar och samlat till en skiva. Tanken är att det här kanske blir en årlig grej som vi gör tillsammans i Huddinge, säger Joel Lundström.

Fakta

16 unga artister medverkar

Dean Jalloh, Tara Rafii, Katja Jonsson, Nadja Edström, Elin Sjöborg, Nkec & Carlona Rämsby (Rockville)

Muzit & Silvia, Dr. P, Rebellrådet, Sofia Nilsson, Cinerea, Irma (Huset)

Voicer & Diezel (Flemingsberg),

Aiman Qabli (Vårby ungdom) Källa: Vårby ungdom