Tampas med galna fans

Duon Norlie & KKV har tagit Sverige med storm. Efter flera hitlåtar och ett nyligen lanserat debutalbum så börjar livet förändras, berättar de.

– Efter en spelning var det en mor och dotter som började tafsa på mig, säger Kim Vadenhag.

2008 träffades Sonny Fahlberg (Norlie) från Stora Essingen och Kim Vadenhag (KKV) från Visättra på ett nätforum för musiker. Det sa klick och några år senare har karriären gått spikrakt uppåt, med allt som följer med det.

På radion spelas hitlåtarna, på konserterna finns hysteriska fans som visar mer än viftande armar. Och hemma på hyllan står redan pris från P3-guldgalan för årets nykomling.

Singlarna klättrar till toppen av musiklistorna och i mitten av augusti släppte de sin debutalbum ”Snart”, som mottogs med fina recensioner.

Restaurang Robbans vid Visättra torg nära Flemingsberg är en självklar plats för killarna att mötas på för en intervju. Här i Visättra har de spenderat flera år tillsammans för att jobba fram sina låtar, i Kim Vadenhags pojkrum.

Imagen och stjärnglansen syns, KKV med sina armsmycken behåller designbrillorna på och Norlie har mössa på huvudet, den som alltjämt syns på alla bilder.

Det är ett hektiskt schema för de nya stjärnorna.

– Vi gör nog fyra taxiresor bara i dag, förklarar Norlie.

Duon, båda är 23 år, har hittills lyckats hålla fötterna på jorden.

– Det har varit ett framgångsrikt år, kan man lugnt säga. Vi kan försörja oss på det vi gör nu, vi är inga miljonärer, men vi kan leva på det vi gör, säger Kim Vadenhag.

Förändringarna i livet som kommit i takt med kändisskapet har varit något av en överraskning.

– Vi var ett par vilsna 20-åringar som inte riktigt visste vad vi skulle göra, vi hade inte i vår vildaste fantasi kunnat föreställa oss det här för fem år sedan, säger Kim Vadenhag.

– Vårt mål har hela tiden varit att ha kul och vi har också haft sjukt kul. När man ser tillbaka så är det nästan absurt hur fort det gått, Sonny Fahlberg.

Utöver fansen som gillar musiken finns det de som skriker och gråter av idolhysteri, tjejer som visar brösten och de som nästan svimmar när de får träffa duon.

Och mammor har kommit fram och berättat att de lyckats separera med hjälp av deras låtar.

– Det händer galet mycket. Efter en spelning hade man ställt in tre backar öl backstage till oss, utanför stod 30 tjejer och väntade. Ibland känns det som en oändlig buffé av allting, men vi är noga med att inte släppa in utomstående, säger Kim Vadenhag.

I vissa fall kan det gå över gränsen. ”Du menar rockbiten”, undrar Kim Vadenhag när vi frågar om skandaler.

– Jag kan inte berätta riktigt allt. Men efter en spelning var det en mor och dotter som började tafsa på mig, de viskade rätt sjuka saker. De raggade och pussade på mig, det är nog det skamligaste som hänt mig, säger Kim Vadenhag.

Men fortfarande ligger rötterna nära. På duons officiella Youtube-kanal finns en egeninspelad video där Kim Vadenhag och Sonny Fahlberg kommer till Visättra och får ett glatt mottagande av en grupp unga fans.

– Det är lite Zlatan-feeling, som när han besökte Rosengård. Man blir igenkänd och omtyckt på hemmaplan, säger Kim Vadenhag.

Kim Vadenhag (till höger) är uppväxt i Visättra men även Sonny Fahlberg känner sig hemma där. Båda har spenderat lång tid i området och producerat musik i Kims pojkrum.

Efter en spelning hade man ställt in tre backar öl backstage till oss, utanför stod 30 tjejer och väntade.Kim Vadenhag (KKV)

Fakta

Planerar turné med sitt debutalbum i höst

Namn: Sonny ”Norlie” Fahlberg och Kim ”KKV” Vadenhag.

Familj: Norlie bor med sambo, KKV är singel.

Bor: Stora Essingen och Visättra.

Ålder: Båda är 23 år gamla.

Debutsingel: ”När jag går ner”, 2011. Följd av flera hitlåtar, bland andra ”Tröjan du hatar” och ”Där jag hänger min hatt”.

Hörs även: Rappar och sjunger på Daniel Adams Rays hitlåt ”Gubben i lådan”.

Aktuella: Debutalbumet ”Snart” släpptes den 14 augusti. Planerar turné i höst.