Taoistisk väg till kärleken

”Det finns en mening med allt som sker” står det skrivet på väggen hemma hos Karin Isberg.
”Det finns en mening med allt som sker” står det skrivet på väggen hemma hos Karin Isberg.
Går det att hitta den rätte? Ja, det går, men man måste vara redo för det, hävdar Karin Isberg, författare från Lidingö. Hon har nu skrivit boken ”10 steg till att finna rätt partner”.

Det har kommit många böcker som presenterar metoder för hur man blir framgångsrik i kärlekslivet. Karin Isberg presenterar en annorlunda variant.

– Det finns många böcker om dejting och de bygger allihop på att ge sig in i olika former av spel. Då blir relationen just spel och på låtsas, säger Karin Isberg, författare från Lidingö som skrivit boken ”10 steg till att finna rätt partner”.

Metoden som hon följer bygger den som Katherine Woodward Thomas beskrivit i den amerikanska bästsäljaren ”Calling in the one”. Den bygger på tanken att man bara kan attrahera det man är redo att ta emot. Lyckligtvis går det att träna sig.

Målgruppen för denna slags bok är förmodligen lite äldre, eller i alla falla mer seriös, än läsarna av mer lekfulla dejtingböcker.

I singlarnas stad Stockholm och dess förorter är det många som söker en livspartner. Liksom Karin Isberg själv är också genomsnittskvinnan på Lidingö närmare mitten av livet, har egen bostad, två barn och är ensamstående.

Det är en stor grupp ensamma människor. Men det finns bot.

– Att vara singel hänger ibland samman med omedvetna uppfattningar som begränsar oss. Det kan vara kopplat till någon form av förminskande och att man tror att man inte räcker till eller inte förtjänar att bli älskad, säger Karin Isberg.

Hon menar dock att den känslan går att komma över. Som ett exempel tar hon ett hinder hon själv stött på. Länge var hon fixerad vid att hon måste prestera något först, innan någon kunde älska henne. Att män åtrådde henne för helt andra orsaker var hon för blockerad för att märka.

– I min självbild ingick inte att jag var snygg, sexig och kvinnlig. Jag kände att jag hade en manlig kropp och jag klädde mig och stylade mig själv därefter. Jag kände att något var riktigt fel. När jag fick kommentarer från män att jag var snygg och sexig, då trodde jag inte på dem.

En felaktig självbild kan också leda till att man stannar kvar i ett förhållande där man inte trivs.

Oavsett vilka hindren är tror Karin Isberg att de går att genom övningar lära sig att hitta en sund syn på sig själv, vilket också är grunden för att kunna träffa rätt partner.

Själv vågar hon påstå att hon är mer redo att träffa den rätte nu än vad hon varit tidigare i livet.

Sedan säger den kallhjärtade statistiken att livslång kärlek inte så ofta inträffar. Karin Isberg tror inte heller att det måste blir rätt för evigt.

– Jag tror att livslång kärlek är ett undantag. Det är naturligt att människor kommer och går i våra liv. En relation är bra så länge den ger mer än vad den tar. Att stanna kvar i en relation som inte är bra innebär att man sätter sig sin relation före sitt eget välmående.

Jag tror att livslång kärlek är ett undantag. Det är naturligt att människor kommer och går i våra liv. karin isberg

Fakta

10-stegsmetoden

Karin Isbergs beskriver sin metod, som bland annat är inspirerad av taoism och andra livsåskådningsläror i tio steg. De tio stegen tar läsaren förbi olika hinder för kärlek.

Metoden är inspirerad av den amerikanska boken ”Calling in the one” som kom ut 2004 i USA och som beskriver en sjuveckorskurs för hur man hittar kärleken.

Karin Isbergs tio steg handlar bland annat om att sluta skylla ifrån sig, att våga vara tillgänglig inför en partner, släppa kraven, avsluta gamla förhållanden, inte vara rädd att njuta av sig kropp, med mera.

Fakta

Bokaktuell

Namn: Karin Isberg.

Ålder: 34 år.

Yrke: Författare.

Bor: Villa på Lidingö.

Familj: Två barn, 6 och 9 år.

Aktuell: Boken ”10 steg till att finna rätt partner – Din guide till den sanna kärleken” ut-kommer den 19 april på Frank förlag.