De tog hem konstsegern

Pu Wallin och Tina Närefors, vinnare årets Upplands-Brokonstnär 2017
Pu Wallin och Tina Närefors blev båda framröstade till årets Upplands-Brokonstnär.
Oljemålning av Tina Närefors
"Klöver och prästkragar" i olja av Tina Närefors.
Örn i svart tusch av Pu Wallin
"Bald eagle black and white" i svart tusch av Pu Wallin.
Två konstnärer fick lika många röster under vårsalongen på Kungsängens kulturhus. Därför utsågs i år inte en, utan två, Upplands-Brokonstnärer.

Under vårsalongen som pågått under mars kunde galleribesökarna rösta på sin favorittavla. På onsdagen den 29 mars korades de som fått flest röster till årets Upplands-Brokonstnär. Pu Wallin och Tina Närefors hade båda fått 41 röster var och vann.

– Jag är jätteglad. Det betyder mycket att människor tycker om min stil och det jag gör, säger konstnären Tina Närefors.

Hon har blivit känd för sina omfångsrika och naturalistiska målningar av björkstammar. Men på vårsalongen har hon visat upp en annan sida av sitt konstnärskap med en oljemålning av en färgrik blomsteräng.

Den andra vinnaren, Pu Wallin, är den yngste utställaren som deltog. Hon går fortfarande på gymnasiet och utbildar sig inom bild- och formgivning.

– Jag vart väldigt glad och förvånad. Det är så många som är duktiga, säger Pu Wallin vars målning av en örn i svart tusch blev omtyckt av galleribesökarna.

Priset är en separatutställning i konshallen i höst, men nu får de göra en gemensam. Pu Wallin kommer ladda upp med nya tavlor.

– Det ska bli kul. Jag ska fortsätta göra några konstverk till utställningen, säger hon.

– Det ska bli jättekul, tycker även Tina Närefors och fortsätter: Vi har så olika stil så jag tror det kontrasterar varandra på ett bra sätt.