Träffa en snok och gå på teater

Kulturhuset i Kungsängen
Arkivbild.
Har du precis vaknat upp till en oplanerad söndag och vill veta vad som händer i närheten av dig? Kolla in de här tipsen!

Klockan 10.00 arrangerar Naturskyddsföreningen i Upplands-Bro ”Natursnokarna” för barn. Hur förbereder sig naturen för vintern? Svaret på det kan man få veta om man dyker upp vid Lillsjön idag. Samling vid kiosken.

Lite senare på dagen spelas teaterpjäsen ”Vilket kalas!”. En finsk familjeteater i Brohuset klockan 13. Den spelas på finska med inslag på svenska och är 50 minuter lång. Från 7 år och gratis inträde, men först till kvar gäller då det är begränsat antal platser.

Mellan klockan 14 och 16 arrangeras ett möte på Internationella Äldredagen i Matsalen, Torget 4 i Kungsängen. Tema för mötet är framförallt boende för äldre i vår kommun. Kommunalrådet Camilla Janson kommer att delta och det serveras fika.

Klockan 14 i Kulturhuset i Kungsängen anordnas folkmusikkonsert med Lisa Rydberg på fiol och Lisa Eriksson Långbacka på dragspel. Repertoaren består, vid sidan av traditionella låtar från framför allt Hälsingland och Dalarna, av egna kompositioner som speglar deras musikaliska förankring i folkmusik, barockmusik, tango med mera. Biljetter kostar mellan 100 och 150 kronor och köps på biblioteket eller via www.upplands-bro.se/kultur