Trött på att vara snygg

Erik Segerstedt tycker att han har hittat en bra balans mellan att jobba med mer kommersiella låtar och lite smalare, där han får utlopp för sin konstnärliga sida.
Erik Segerstedt tycker att han har hittat en bra balans mellan att jobba med mer kommersiella låtar och lite smalare, där han får utlopp för sin konstnärliga sida.
Erik Segerstedt har tröttnat på att kallas för ”Snygg-Erik”.

Nu vill han bli tagen på allvar för sin musik. På lördag tävlar han i Melodifestivalens Andra chansen tillsammans med Norges stora stjärna Tone Damli.

Det har varit tyst kring Erik Segerstedt i ett par år. Nu är han i ropet igen som en av de tävlande i Melodifestivalen, med en oväntad duett med norska artisten Tone Damli. I deltävlingen i Göteborg gick de vidare till Andra chansen med låten ”Hello goodbye”.

Hur laddar du om?

– Jag laddar ju, men inte så att jag blir övertaggad. Det är viktigt att behålla lugnet även om Mello är stort för mig. Vi kanske byter till andra scenkläder och filar lite på vårt framträdande. Jag tänker bara att jag ska gå upp och göra en bra låt.

Tone Damli är en av Norges mest kända artister och har ett fullspäckat schema. Hon har åkt fram och tillbaka ett par gånger mellan Stockholm och Oslo för att repa inför tävlingen.

Det var Eriks egen idé att sjunga en duett med Tone.

– Hon är ju verkligen Norges största stjärna så det var ett long­shot att fråga henne. Det visade sig att hon länge hade velat göra något i svenska Melodifestivalen.

Är du kär i henne då, som det har skrivits om någonstans?

– Jag tycker om henne väldigt mycket, men jag är inte kär. Men det känns bra att vi gillar varandra på riktigt, annars blir det bara teater när man står på scen.

Låten ”Hello Goodbye” handlar om ett one-night-stand. Många barn gillar ju Melodifestivalen och är en stor del av de som röstar. Hur förklarar man ett engångsligg för dem?

– Det där kan man inte hålla på att tänka på. Jag lyssnade själv på Guns N´Roses när jag var liten. Man kan tolka texten som man vill, den kan också handla om en tjej och en kille som gillar varandra och sover ihop en natt.

Erik har jobbat ganska mycket med tjejer, men det var innan han slog igenom i ”Idol” 2006. ­Efter det bildade han bandet E.M.D med Mattias Andréasson och Danny Saucedo. Han säger att han länge har velat göra en duett med en tjej.

Att ha nära tjejkompisar är också något nytt för Erik.

– Under lång tid hade jag dåligt självförtroende när det gällde att vara kompis med tjejer. Det är först det senaste året som jag har kunnat slappna av och kunna se tjejer som kompisar, utan att ha ett behov av att vara den tuffa killen.

Erik säger att han älskar att prata om känslor, och att det kanske är lite lättare att göra det med tjejkompisar.

– Det betyder inte att killar inte har kontakt med sina känslor, men jag tror att de inte är lika öppna med dem.

I ”Idol” fick han smeknamnet ”Snygg-Erik”, ett namn han redan då sa att han inte ville ha, men som han ändå får dras med.

– Ibland kan jag ha suttit i en intervju och pratat om min musik i en timme, men ändå är det något helt annat trams de väljer att dra på. Det är ett ytligt och cyniskt klimat, och jag tycker att det är tråkigt. Alla vill bli tagna på allvar.

Fakta

”Det vore nice att ha barn och familj”

Namn: Erik Segerstedt.

Ålder: 29. Fyller 30 i april. ”Om jag har åldersnoja? Nej, inte särskilt mycket. Förutom att jag har börjat tänka att det vore nice att ha barn och familj.”

Bor: I Abrahamsberg, Bromma sedan 2007.

Familj: Mamma, pappa, tre syskon. Erik är yngst.

Yrke: Musiker, artist, programledare.

Aktuell: I Melodifestivalens Andra chansen på lördag. Håller även på att spela in nya låtar.