Min lokala hjälte

Upplands-Brobor: Så får ni världens bästa höstlov

Att leka i höstlöven är minst lika kul!
Att leka i höstlöven är minst lika kul!
Harry Potter-dag, dj-skola eller ugglejakt i höstmörkret?
Höstlovet i Upplands-Bro är fullspäckat med aktiviteter.

Lär dig jonglera. Eller kanske gå på lina? Cirkus Piraten håller i cirkusskola för barn under höstlovet. Skolan pågår mellan 31 oktober och 2 november och det finns en grundkurs från sex år och uppåt och en fortsättningskurs för barn från sju år.

Höstlovsbio. Gratis bio för alla höstlovslediga skolbarn! Den 31 oktober visas The Angry Birds Movie i Kulturhuset och på Ekhammarscenen spelas Zootropolis den 2 november. Se hela schemat här.

En dag i Harry Potters ära. Uppladdning inför den nya Harry Potter-filmen på Kulturhuset i Kungsängen. Gör din egen trollstav, svara på kluriga frågor och passa på att se Harry Potter och de vises sten på Kulturhusets stora scen. Gratis entré!

Lär dig dj:a – av proffsen. Sensus fixar dj-skola på Soldathemmet i Kungsängen 3 november. Testa på dina kunskaper med hjälp av erfarna ledare. I Soldathemmet kan man också passa på att spela biljard, pingis och TV-spel. Öppet hela veckan!

Halloweenpyssel med rys. Fladdermöss, pumpor och superläskiga skelett. Den 2 och 3 november anordnas Halloweenpyssel med rys på Kulturhuset och Brohus. Vågar du?

668723-halloweenKonstskola i Kulturhuset. Lär dig olika tekniker, måla, klistra och svampa på Kulturhuset. Åtta tillfällen plus vernissage på Kulturhuset kostar 750 kronor. Handledare är den lokala konstnären Helena N Åkerlund. Passar för barn och ungdomar mellan 7-14 år. Anmäl dig här!

Skapa tillsammans. Synk är en kreativ mötesplats för nyanlända och etablerade svenskar. Träffas och skapa prata och utbyt erfarenheter. Träffarnas anordnas på Onsdagar kl 16-18 i Kulturhuset och på måndagar kl 16-18 i Brohuset. Från 14 och och helt gratis!

Språkkafé. För dig som har svenska som andraspråk. Gruppen träffas varje tisdag på Kulturhuset för att prata svenska i grupp. Gratis fika! Läs mer här.

Leta ugglor i mörkret. Unga Örnar anordnar ugglejakt för barn mellan 5-12 år. Den 31 oktober och 1 november kan du och ditt barn leta reflexugglor i mörkret i skogen. Ta med ficklampa!

Dreja och pyssla i gammeldags miljö. 1 och 2 november blir det pyssel och keramik i Ladan på Öråkers gård i Kungsängen. Här hittar du mer info.