Barnen inspirerar känd konstnär – nu ställer hon ut i Sköndal

Målning av AnnaMaria Lindholm Rogberg. Utställninge Galleri Tegelväggen i Sköndal
Målning av AnnaMaria Lindholm Rogberg.
Vid Galleri Tegelväggen i Sköndal kan man se konst utomhus, dygnet runt.
I helgen är det vernissage för en ny utställning, med kända konstnären AnnaMaria Lindholm Rogberg.
Barnen är hennes stora inspirationskälla.

AnnaMaria Lindholm Rogberg är konstnären som hittar inspiration på nära håll, i vardagslivet som pågår. Ofta är de egna barnen motiv i hennes stämningsfyllda oljemålningar.

”Runt år 2010 målade jag den första oljemålningen med mina barn i fokus, sedan dess är jag fast! Älskar att låta mina tjejer och deras vänner inspirera mej”, skriver hon själv om sin konst.

Nu ställer AnnaMaria Lindholm Rogberg ut vid Galleri Tegelväggen i Sköndals centrum. Imorgon, lördag klockan 13, är det vernissage.

– Det är helt fantastiska bilder. Hon är en väldigt populär konstnär och nu ställer hon ut i Sköndal, säger Louise Modig Hall, ordförande för Sköndals allaktivitetshus.

ny utställning galleri tegelväggen i sköndal centrum med AnnaMaria LIndholm Rogberg.

 AnnaMaria Lindholm Rogberg.   Foto: Pelle Piano

Konstväggen har funnits i snart ett år. Ända sedan i juni förra året visas konst, närmare bestämt vid butiken Rixmix tegelvägg.

– Vi har alltid utställningar och de pågår dygnet runt! De avlöser varandra och pågår i fyra veckor, säger Louise Modig Hall.

Hon är extra glad år att AnnaMaria Lindholm Rogberg nu ställer ut i fyra veckor.

Konstnären är själv på plats på lördag, för att prata om sin konst.

Hoppas min värme och kärlek jag känner när jag målar syns i tavlorna. Tanken är att det hos betraktaren ska väcka egna associationer och minnen!”, skriver hon om sitt arbete.