”Vallentuna är typ världens bästa kommun”

Kodjo Akolor sommarpratar den 4 juli.
Kodjo Akolor sommarpratar den 4 juli.
I går blev årets sommarpratare klara. En av dem är Kodjo Akolor, som växte upp i Vallentuna.
Han bor inte kvar, men kommer tillbaka varje helg.
Och han vill gärna ha en gata uppkallad efter sig.

Vad ska du prata om?

– Det handlar väl mest om min relation till pappa. Och så försöker jag gräva i varför jag gör det jag gör och hur jag hamnat där jag är i dag.

Var är du i dag?

– Jag vet inte riktigt. En del av mig känner sig fortfarande som het, på gång ung och lovande komiker. Men jag kanske också är ganska etablerad. Någonstans emellan att vara 100 procent trygg i sin roll och att undra vart jag är på väg.

Berätta om ditt förhållande till Vallentuna.

– Jag växte upp i Sörgården, där bor mamma kvar. I dag är jag supertacksam att jag växte upp där, det är typ Sveriges bästa kommun. Det säger jag för att jag hoppas på att något gång får en gata uppkallad efter mig.

Det förs faktiskt diskussioner om ifall platser ska uppkallas efter personer just nu.

– Jag tycker att det är självklart att folk ska få gator och platser ska uppkallade efter sig. Helst efter folk som levat, har sommarpratat och bott i Vallentuna, haha. 

Hur ofta är du i Vallentuna?

– Varje helg åker jag till mamma, som bor kvar. Och då visar jag barnen att ”här gick pappa i förskolan”. Vallentuna är verkligen speciellt. En period kände jag mig extremt ensam men jag har kvar samma kompisar som jag hade i förskolan, skolan och gymnasiet. I dag är det de här långa relationerna som är Vallentuna för mig. Jag är så oerhört tacksam för det.