Min lokala hjälte

Väsbylåten som kan bli en hit

Det var bland annat i den här studion som Andreas Morlings ”Nice to call this home” växte fram.
Det var bland annat i den här studion som Andreas Morlings ”Nice to call this home” växte fram.
Hans kärleksförklaring till Väsby kan bli en hit i radion.

Det handlar om Andreas Morlings låt ”Nice to call this home” som just blivit färdigmixad.

– Jag vill förmedla känslan av att bo här.

Andreas Morling har fullt upp när Lokaltidningen Mitt i träffar honom i studion i källaren till en kontorsfastighet på Optimusvägen i Upplands Väsby.

Det var här som låten ”Nice to call this home” växte fram i våras och sedan konkurrerade med nio andra bidrag om den bästa Väsbylåten. Under Väsbyfestivalen var endast tre bidrag kvar och Andreas Morlings låt vann.

I förstapriset ingick det att spela in bidraget i musikskolans studio. Det jobbet har slutförts i dagarna och det är en mycket nöjd låtskrivare och producent som undertecknad möter.

– Musikskolans insatser har betytt jättemycket för mig. Inte bara för att jag har fått använda deras lokaler att spela in låten i utan även för de duktiga körerna som är med i låten, säger Andreas Morling som är född, uppvuxen och även bor i Upplands Väsby. Hans starka kärlek till Väsby var en av de främsta orsakerna till att han skrev låten ”Nice to call this home”. Andreas Morling längtar alltid hem till sin flickvän, familjen och vänner i Väsby när han är på resande fot som ljudtekniker och musikproducent.

– Låtens namn speglar verkligen den känsla jag får när jag kommer hem efter resor. Det är skönt att komma till Väsby, som jag känner väl och uppskattar på olika sätt. Jag vill förmedla känslan av att bo här, säger Andreas Morling när han kopplar av en stund i studion och mobilen är tyst några sekunder.

Däremot nämns inte Väsby i ”Nice to call this home”. När han hörde de andra bidragen till Väsbyfestivalen konstaterade han att de alla hade med ”Väsby” i texterna.

– Så ville inte jag ha det, för min tanke har alltid varit att låten som är en poplåt ska nå en bredare publik, som kan associera till texten i stället, säger Andreas Morling, som egentligen är hårdrockare.

Andreas Morling kallar musiken ett nyttigt gift som han inte kan vara utan. Han växte upp med musik och minns gitarrlektionerna i musikskolan under Ingemar Dahls ledning. Nu samarbetar han med en rad musikproducenter vid sidan om engagemanget i det lokala hårdrockbandet Subztain, som funnits i drygt ett år.