Tips i veckan: Fint författarbesök och ful ankunge

Musikal av Den fula ankungen och författarkväll med Elisabeth Åsbrink, båda i Farsta i veckan.
Musikal av Den fula ankungen och författarkväll med Elisabeth Åsbrink, båda i Farsta i veckan.
Kulturveckan i Farsta börjar med besök av prisade författaren Elisabeth Åsbrink – och fortsätter med en familjemusikal på Fanfaren.

2011 belönades författaren och journalisten Elisabeth Åsbrink med Augustrpriset för sin bok ”Och i Wienerwald står träden kvar”. Nyligen kom hon med en ny bok, ”1947”, där hon djupdyker i ett av de viktiga åren efter 2:a världskriget, då grunden till en ny framtid lades. Klockan 18.30 på måndagen gästar hon Farsta bibliotek för att berätta om boken.

Två dagar senare är det musikalpremiär på Fanfaren. Ankungen Fuling varken ser ut eller låter som sina syskon. Hemma vid ankdammen har Fuling svårt att skaffa vänner. Det är utgångspunkten för ”HONK! Den fula ankungen”, som är en musikalvariant av H C Andersens klassiska saga. Svängiga grodor och marscherande gäss utlovas i familjeföreställningen från musikalföreningen Poff.

– Det är en musikal som passar från fyra års ålder till 94. Den handlar om den fula ankungen på temat att man får vara annorlunda och att mobbning inte är okej, berättar producenten Madeleine Hettman.

Det här är sjunde året som Poff gör en uppsättning i Farsta. På scenen står en ensemble med 25 personer och för musiken står en niomannaorkester.

– Eftersom vi är en ideell förening syr vi alla kläder, målar och gör all rekvisita själva. Det syns att det är gjort med hjärta och inte med pengar, säger Madeleine Hettman.

Platsen är Fanfaren i Farsta och föreställningen spelas vid fem tillfällen 23 november-4 december.