Vilan är över för Hassle

Han slog igenom med buller och brak, för att sedan försvinna ut i ­periferin. Nu har Tullinge­killen Erik Hassle landat ett kontrakt med stor­bolaget RCA i USA och satsar internationellt.

– Vi ”hi-fivade” och ­sedan var det klart, säger han.

När du läser detta har Erik Hassle lämnat Tullinge, Stockholm och flyttat till ett hus i Hollywood. Lokaltidningen Mitt i talar med honom under de hektiska slutveckorna innan flytten. Dessförinnan har han skickat sms om att han jobbat dygnet runt sista tiden och att det är ”totalt deadlinekaos”. Han ber om en kvart till för en sångtagning.

– Jag skulle bara lägga några ”stön”. Det viktiga var egentligen klart, men låten ska skickas på mixning, för att vi ska kunna få ut den så fort som möjligt. Men jag har inte helt koll på vad som händer. Min manager är borta i USA.

När han är i Stockholm bor han ofta hos föräldrarna i Tullinge. Men han kommer att flytta till USA för lanseringen.

– Spännande. Det har ju gått ett tag sedan sist.

I USA ska han bo med ett gäng vänner i ett hus i Hollywood.

– Det är ett gästhus som tillhör att annat stort hus. De andra är också artister från mitt svenska bolag Ten. Det är en liten svensk camp, det känns skönt.

Fast egentligen har det inte gått så lång tid sedan Hassle kom med nytt. I juni 2012 släppte han sitt andra album, men så ställde han in hela den planerade turnén och åkte till Los Angeles.

– Att åka i väg var nog det bästa jag gjort. Det här är lite av min andra chans. Jag var stolt över skivan, men samtidigt mätt och hade bankat huvudet i väggen för att få den klar.

Det var under den vistelsen han kom i kontakt med RCA.

– RCA befann sig i Los Angeles tillfälligt när jag fick höra att de blivit intresserade. Men min manager som är bra att ha med sig var i New York. Jag minns hur jag tog bilen från Venice i högtrafik och åkte in till ett hotell på Sunset Boulevard där de hyrt en svit.

Mötet blev bra. Nyckelfigurerna på RCA gillade både Hassle och musiken han spelade upp från sin mobiltelefon.

– Vi snackade om musiken och vad jag hade för ambitioner. Vi ”hi-fivade” och sedan var det klart, säger Erik Hassle.

Nu har han kontrakt med RCA genom sitt svenska bolag Ten. Och han är inställd på att nå ut till en internationell publik precis som han gjorde som nykomling med hitlåten ”Hurtful”.

– Min ambition är att nå ut till en mycket större publik än på första skivan.

I juni i år vände Erik Hassle tillbaka till Sverige för att skaffa arbetsvisum. Tiden hemma har han använt till förberedelser. Det har bland annat inneburit inspelningar av både musik och video. Men också fritid. Hassle berättar att han hängt med kompisar och varit i föräldrarnas sommarstuga. Han berättar att han uppskattar den sörmländska naturen. I Botkyrka slår han ett slag för Lida.

– Jag har haft en del helger lediga och ser det som en ganska lugn sommar. Det kommer jag förhoppningsvis inte få se röken av på ett tag, säger han.

Erik Hassle inför avfärden till USA. Vi honom på Södermalm där han befann sig för en videoinspelning. Sommaren har inneburit jobb men också lugna dagar i Botkyrka.

Fakta

Har Zlatan på revbenen

Namn: Erik Hassle.

Ålder: 25 år.

Född: Salem.

Bor: Hollywood och Tullinge.

Yrke: Musiker.

Genombrott: Slog igenom stort med popdängan ”Hurtful” 2008.

Intressen: Erik Hassle är ett stort fotbollsfan och har ett ”Z” tatuerat på revbenen.