Här är vinnarna i Huddinge glöder

Vinnarna i Huddinge glöder
Anna Kerstin Andersson, Elin Tisell., Ravi, Aram & Hosse, Najib Sahel, Kirsten och Robert Waaler och Hans Wallenborg fick ta emot priser på Huddinge glöder under torsdagskvällen.
Flera av Huddinges eldsjälar hyllades med priser på Huddinge glöder under torsdagskvällen, där integration gick som en röd tråd genom galan.

Huddinge kommun delade under torsdagskvällen ut priser till eldsjälar i kommunen som genom sitt ideella arbete bidrar till en positiv utveckling av Huddinge.

Läs mer: De gör upp i Huddinge glöder

Följande tog hem priser:

Huddinge kommuns idrottspris:

Hans Wallenborg, Fullersta FK vann Idrottspriset

Foto: Jon Alexandersson

Hans Wallenborg, Fullersta fotbollsklubb

Motivering:

”Hans har burit bollar och stått i ösregn när egna och andras barn spelat fotboll. Sett till att utrustning är hel och ren, hämtat spelare som är i behov av skjuts och ställt upp även utanför fotbollen. Fixat allt, från bollar till lagen till stora arrangemang, alltid med stor humor på och vid sidan av planen. Hans har en förmåga att få ungdomar att lyssna och ta till sig råd och tips. Han ger klubben en trygghet och stabil grund som inte hade varit möjlig utan honom.”

 

Årets ideella insatser för barn och ungdom:

Najib Sahel, Kirsten och Robert Waaler, tränare för One Team For All, fotboll för nyanlända

Najib Sahel, Robert Waaler och Kirsten Waaler är tränare för fotbollslaget ”One Team for All” vann pris för årets ideella insats för barn och ungdom

Foto: Jon Alexandersson

Motivering:

”2015 kom många ensamkommande ungdomar till Huddinge. En sak hade många gemensamt, de ville spela fotboll. Sörskogens IF, Stuvsta IF och Huddinge IF startade tillsammans ”One Team for All”, som i dag har en kärna på 20-30 ungdomar från krigsdrabbade länder. Spelarna har tränat hårt, skrattat mycket och lärt sig massor. Laget är ett andningshål för många, där ledarna Najib, Robert och Kirsten gjort allt för att ungdomarna ska må bra och ha roligt.”

 

Årets ideella insats för vuxna:

Anna Kerstin Andersson, körledare mångkulturella kören ABF

Motivering:

Årets ideella insats för vuxna: Anna Kerstin Andersson, körledare mångkulturella kören ABF

Foto: Jon Alexandersson

”Här sjunger nyanlända och mer etablerade svenskar tillsammans. Kören består i dag av ett 40-tal personer i åldrarna 18 till 70 år. Även om sången står i centrum handlar det lika mycket om att lära känna nya människor och lära sig språket. Anna Kerstin har på ett strålande sätt lett kören som snabbt blivit ett sammansvetsat gäng som umgås och lär sig saker av varandra, både vid vardagliga och högtidliga tillfällen. Ett integrationsprojekt i sin allra mest lyckade form.”

 

Huddinge kommuns kulturpris:

Elin Tisell, aktör Teater Sláva.

Motivering:

Huddinge kommuns kulturpris: Elin Tisell, aktör Teater Sláva.

Foto: Jon Alexandersson

”Under de 12 år som hon arbetat i Huddinge har hon mött tusentals barn och vuxna i sitt yrke som skådespelare, musiker och pedagog. Hon drivs av att deltagarna ska få uppleva gemenskapen i skapandet och glädjen i scenkonsten. Elin är grundare av ”Slávas unga”, en grupp för fysisk teater för unga mellan 15 och 25 år. Gruppen har utvecklats till ett viktigt forum för nyanlända och ungdomar med funktionsvariationer. Elin har förmågan att se, lyssna och genom det stärka människors självkänsla och få dem att upptäcka att de vågar och kan.”

 

Huddinge kommuns stipendie till unga talanger:

Ravi, Aram & Hosse

Huddinge kommuns stipendie till unga talanger: Ravi, Aram & Hosse

Foto: Jon Alexandersson

Motivering:

”En musiktrio från Huddinge som gjort flera framträdanden på bland annat Huset. De har jobbat ett år tillsammans och skriver musik som är en mix mellan hiphop och klassisk Afghansk musik. Texterna är på dari. Gruppen har börjat arbetet med sin första skiva och hoppas att deras musik ska spridas vidare i Sverige. Genom sitt musikaliska uttryck ger trion en röst till den generation av flyktingungdomar som kommit till Sverige under de senaste åren.”

 

Vinnarna, som fick 20 000 kronor, utsågs av en priskommitté som i sin tur har utsetts av kultur- och fritidsnämnden.

Festen hölls i Huddingegymnasiets aula, och P3-profilen Kodjo Akolor var konferencier.