ANNONS

Värmdö kultuskola deltar i Funkismello

Vinnare av 2017 års Funkismello: Martin Hagen, sång, och Niklas Hjelmsäter, dans, från Järfälla tillsammans med konferencier Linda Bengtzing.
Vinnare av 2017 års Funkismello; Martin Hagen, sång, och Niklas Hjelmsäter, dans.
Sveriges största sångtävling för personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning får snart nya deltagare. Snart är Värmdö kulturskola med i startfältet.
ANNONS

Funkismello är Sveriges största sångtävling för personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning över 15 år.

Tävlingen ägde rum första gången år 2011 och blev genast en succé. Sedan dess evenemanget återkommit varje år.

Nu ansluter sig för första gången Värmdö till tävlingen, via kulturskolan.
– Jätteroligt! Det känns bra att kunna erbjuda målgruppen möjligheten att delta i ett arrangemang som kan bli så minnesvärt, säger Fredrik Sneibjerg (L), kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Värmdö kommun.

Finalen hålls på Cirkus

Funkismello omfattar 13 medlemskommuner och finalen hålls på Cirkus i Stockholm. Vinnaren erbjuds därefter att tävla vidare i Europafinalen.

Genom att vara med så får Värmdö även ett medlemskap i föreningen Funkisglädje, en ideell förening som bedriver stödjande arbete inom kultur, idrott och fritid för personer med funktionsnedsättning.
– Genom medlemskapet i Funkisglädje får vi möjligheten att ta del av ett större nätverk, både med andra kommuner och boenden. Det ökar våra möjligheter till ett inkluderande arbete, säger Jan Dolk (KD), ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.