Laila kan inte sluta att bygga hus

Att det skiljer 18 år mellan Laila och sambon Korosh är det inte längre så många som pratar om jämfört med i början , enligt Laila.
Att det skiljer 18 år mellan Laila och sambon Korosh är det inte längre så många som pratar om jämfört med i början , enligt Laila.
I veckan börjar tv-programmet ”Kan vi hjälpa till?” att sändas i TV3. I bygg- och inredningsprogrammet söker Laila Bagge upp hemmafixare på byggvaruhuset tillsammans med ”Snickar-Björn”.

Redan som fyra-, femåring lärde sig Laila måla och tapetsera av sin morfar, som var målare.

På Lailas meritlista finns två hus, som hon ritat, byggt från grunden och sedan inrett. Det första byggde hon på spekulation. Som 25-åring köpte Laila en tomt nära Djursholms centrum och byggde ett hus med herrgårdskänsla.

Andra huset byggde hon med exmaken Niclas Wahlgren invid Kottlasjön på Lidingö.

– Vi ville ha det ganska low key utvändigt. Invändigt öppnas en hel värld med glaspartier, sex meter i takhöjd och gammeldags bjälkar. Många tror att huset med penthouse-känsla har en gammal stomme.

Efter skilsmässan flyttade Laila in i ett av Sveriges äldsta radhus på Lidingö. Huset från 1908 har kakelugnar och ekgolv, som hon svartbetsat. Laila gillar att blanda gammal stil med en rockig känsla och matsalsbordets gustavianska stolar är klädda i ett tyg med dödskallar.

Nu är huset klart – och Laila funderar på att flytta.

– När allt är klart får jag lite myror i brallan.

Men du har ju bara bott i huset ett år.

– Ja, jag kommer på mig själv med att hänga på Hemnet och antingen leta efter ett gammalt hus som jag kan bygga om och inreda, eller också bygga från scratch. Jag har ju hittat tomter, men de är så fruktansvärt dyra.

Nu har sonen Liam kommit på henne: ”Du sitter väl inte och tittar på nya hus?” ”Så fort du är klar ska vi flytta, jag orkar inte flytta mer”.

– Jag har insett att jag är en houseflipper. Jag får väl bromsa och kanske hitta ett sommarställe att bygga på.

Sedan nio månader bor Laila och pojkvännen Korosh ihop. De träffades på krogen.

– Jag hade precis gått igenom en skilsmässa, så jag var ju inte intresserad av någon just då. Vi började prata bara, men jag hade ingen baktanke överhuvudtaget. Men det blev som det blev i alla fall.

För det mesta har de samma smak. Korosh gillar moderna hus och möbler. Laila älskar även gamla möbler, som hon kan sparka liv i. Laila berättar att även Korosh är händig och har lagt golv, satt in ett nytt kök och byggt upp väggar i sin lägenhet.

– Hade vi haft ett sommarställe skulle jag absolut lita på honom när det gäller att snickra och greja.

Laila säger att Korosh vet vad han vill, har mycket humor och är sarkastisk, precis som hon själv. Men till skillnad från Laila är han strukturerad.

– Innan han kom in i bilden var mitt schema en katastrof. Jag hade ingen koll. Han har infört en almanacka i min mobil, som är synkad med hans, så vi ser vad den andre gör. Förut hade jag allt i huvudet. Jag är oerhört glömsk. Jag säger till honom på kvällen att han ska skicka sms och påminna mig om grejer.

Har ni samma temperament?

– Ja. Vi har mycket förståelse, överseende och kan diskutera. Det ska mycket till innan vi blir arga. Vi kan diskutera och prata om precis allt, utan att det blir miss-

förstånd. Vi är väldigt lika, förutom strukturen, säger Laila med ett pärlande skratt.

Framöver ska paret jobba ihop, men än kan Laila inte berätta mer om det

Det känns som att det är riktigt bra mellan er?

– Ja, det är det absolut.

Fakta

Ännu ett byggprogram

Laila letar upp folk att hjälpa

”När vi kommer på morgonen har vi ingen aning om vem vi ska hjälpa. Det är som Ullared. Vi går runt och tjuvlyssnar på folk som är där och handlar och som vi kanske kan bistå.”

”Många blir chockade och glada. Vi hakar på på en gång. Vi gör allt från att bygga en relaxavdelning runt poolen till att snickra ett fällbord i en etta.”

”Många gånger har jag fått gnugga geniknölarna, när hemmafixarna sagt att de vill ha något thailändskt med Miami-känsla. En sån grej är inte lätt att få ihop.”

Fakta

Bor i Sveriges äldsta radhus

Namn: Laila Bagge.

Ålder: 43 år.

Familj: Sambo Korosh, 25. Barnen Liam, 12, och Kit, 4.

Bor: I ett av Sveriges äldsta radhus på Lidingö.

Aktuell: ”Kan vi hjälpa till?” i TV3. ”Bagges bagage” med Anders Bagge, premiär 18 april i TV3.