Lidingöbo jagar kärleken i Bachelor

Bachelor - När leken blev allvar. Säsong II. 2016. Malin Ljungberg. Malin Ljungberg
Malin Ljungberg, en av deltagarna i Bachelor.
Årets Bachelor är Sebastian Ljungberg från Södermalm.
Årets Bachelor är Sebastian Ljungberg från Södermalm.
Malin Ljungberg packade med sig jobbdatorn till inspelningen av årets Bachelor - allt för att inte halka in i bubblan. "Men jag blev mycket mer påverkad än jag trodde", säger hon. I kväll har realityserien premiär på Sjuan.

I realityserien ”Bachelor – när leken blev allvar” åker 20 singeltjejer till Aruba för att se om någon av dem finner kärleken i Sebastian Ljungberg, årets Bachelor. Varje vecka väljer han ut vilka tjejer som får stanna kvar och vilka som skickas hem under så kallade rosceremonier. Målet är att han och en av tjejerna ska vara ett kärlekspar vid seriens slut.

En av singeltjejerna är Malin Ljungberg, som vanligtvis bor på Lidingö och jobbar som marknadskoordinator. Inför kvällens premiär är hon ganska nervös över vilken bild av henne som kommer att träda fram.

– Kommer mitt riktiga jag fram eller kommer de att klippa huller om buller? Det är ju teve så de vill ju ha det hårdaste av allt. Många kommer säkert att döma mig beroende på hur jag blivit klippt. Men det ska också bli kul att se hur det blir. Vi har ju haft väldigt roligt under den här resan.

Egentligen är det lite beige att vara med i teve, säger Malin Ljungberg, som hade en lite udda väg in i Bachelor. En kväll när hon tog ett glas vin med en kompis kom en ur produktionen fram och frågade om hon var singel. Sedan blev hon erbjuden att vara med.

– Jag brukar säga att jag är inte dum i huvudet bara för att jag är med i det här. Men jag fick en biljett i handen till Aruba och tänkte att jag tar chansen och ser det som en rolig grej. Jag försökte gå in med inställningen att blir vi kära är det jättecoolt, blir vi inte det så gör det ingenting.

Det är för tidigt att avslöja om Malin Ljungberg och Sebastian Ljungberg hittade kärleken i varandra. Miljön på paradisön Aruba var en fantastisk plats att befinna sig på och som upplagd för romans. Men Malin Ljungberg försökte så långt som möjligt behålla grepp om verkligheten utanför.

– Det kändes absurt på rosceremonierna där vuxna människor står och väntar på en ros från en och samma kille. Det var också rätt komiskt att det till slut blev allvar. Jag blev mycket mer påverkad än jag trodde. Jag är glad att jag med min dator så att jag kunde jobba och falla tillbaka till verkligheten lite grann.

”Bachelor – när leken blev allvar” har premiär på Sjuan klockan 21 i kväll, tisdag.

Fakta

Malin Ljungberg

Ålder: 25 år

Bor: Lidingö

Gör: Jobbar som marknadskoordinator och medverkar i ”Bachelor – när leken blev allvar” på Sjuan.

Min roll i huset: ”Jag tror att jag kommer vara den tjejen som rätt rolig men också har skinn på näsan.”