ANNONS

Lilla K-rundan växer till något stort

Flera ur Lilla K-Rundans gäng passade på att samlas för ett gruppfoto på scenen i Susanne Grahams trädgård. Till helgen finns de på olika stationer i Röninge.
Flera ur Lilla K-Rundans gäng passade på att samlas för ett gruppfoto på scenen i Susanne Grahams trädgård. Till helgen finns de på olika stationer i Röninge.
Till helgen är det dags för Lilla K-Rundan i Rönninge.

Rundan som innehåller allt från måleri till musik, dans och brölloppsklänningar håller på att etablera sig som en folkfest i kommunen.

– I år har vi fler utställare och större bredd och vi har gått från cirka tio medverkande till cirka 40 stycken - exklusive kören Rönninge Rabarber, säger Lilla K-Rundans Susanne Graham.
ANNONS

Förra veckan samlades många ur gänget i årets upplaga hemma hos Susanne Graham vid Grafikpunkten där också en av stationerna i rundan ligger.

– Kreatörerna verkar väldigt inspirerade och det finns en stark värme som sprids. Folk peppar varandra, säger Susanne Graham.

I trädgården finnas nu en ihopsnickrad scen där dansare från Kulturskolan ska uppträda och Rönninge Rabarber sjunga. Här kommer precis som vid de andra stationerna olika konstnärer och kreatörer av olika slag att samlas.

– På två stationer bjuds på levande musik för första gången. En annan nyhet är att ungdomar får större plats, dels genom fotoutställningen från Rönninge Gymnasium, dels genom dansen som elever från Kulturskolan framför, säger Susanne Graham.

Musik är även ett inslag vid Rönninge Deli. Den som dansar sig hit har chans att höra Dragspels-Kerstin och klarinettisten Lotta van der Peol spela tangomusik.

Lilla K-rundan handlar alltså inte bara om måleri och skulptur utan här finns även foto, film, brölloppsklänningar, konsthantverk och andra uttryck som samsas sida vid sida om plats och tider.

Rundans andra stationer är vid Rönninge Deli, vid tunneln till pendelstationen, vid Galleri Gluggen, vid Villa Furborg på Centralvägen som samlat konsthantverkare och i Folkets hus.

– Nytt för i år är konstutställningen i Folkets hus. Det är åtta konstnärer som ställer ut där. Förra året var de tre och på Gluggen. Nu har det blivit en egen fotoutställning på Gluggen, säger Susanne Graham.

Vid stationen vid tunneln till pendelstationen ska politiker lyssna till folks förslag om hur ungas åsikter och kreativa uttryck kan lyftas fram i kommunen.

ANNONS

– Vi på Lilla K-rundan har i år försökt skapa mer interaktivitet. Förutom möjligheten att lämna idéer på politikerstationen bjuds besökarna in till att se en fotoutställning med bidrag från trakten, där också berättelser från Rönninge Salem samlas in. Detta ingår i ett kommunalt projekt där berättelserna ska ligga till grund för konstverket i Rönningerondellen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.