ANNONS

Han lirar på krogen där han blev till

Daniel Bingert – tillbaka där allt började.
Daniel Bingert – tillbaka där allt började.
Hökis-basisten Daniel Bingert blev till på krogen Tyrol. Nu spelar han där själv i showen Mamma Mia! The Party.
ANNONS

Den kände saxofonisten Hector Bingert kom till Sverige och Gröna Lund med gruppen Lecuona Cuban Boys i slutet av 60-talet. Där jobbade Daniel Bingerts blivande mamma med att sälja cigaretter och choklad. Kärlek uppstod och inne på krogen Tyrol blev Daniel till.

– Jag var där en gång med pappa och han pekade och sa: ”Där, där blev Daniel gjord”.

Daniel Bingert har hunnit bli 46 år och är själv framgångsrik musiker, med bas som sitt huvudinstrument. Nu är han tillbaka på Tyrol, i showen Mamma Mia! The Party – som har spelats hela 2016 och fortsätter efter nyår.

– Det är så klart speciellt. Tyrol och Gröna Lund blev verkligen min bakgård när jag växte upp. Pappa spelade med flera stora artister som Lill Lindfors, Arja Saijonmaa och Lill-Babs. När jag gick dit med skolan envisades jag med att vi skulle gå in genom bakdörren, som jag alltid brukade göra …

Mamma Mia! The Party är fortsättningen på succéfilmen med Abba-låtar. Den tar vid där filmen och musikalen slutar och utspelar sig på Nikos Taverna. Musiker och skådespelare spelar mitt bland publiken och efteråt brukar hela lokalen förvandlas till dansgolv.

– Det är den bästa helkväll jag kan tänka mig. Jag sitter i knät på folk och spelar. Det är roligt, kaosigt och grekiskt, säger Daniel Bingert.

 

 

ANNONS
Fakta

Bor i Hökarängen

Namn: Daniel Bingert

Ålder: 46 år

Bor: Hökarängen:

Yrke: Musiker. Har bas som huvudinstrument men kan spela det mesta.

Familj: Sambo och tre barn

Aktuell: Spelar i Mamma Mia! The Party på Tyrol hela våren. Är Grammisnominerad med Jari Haapalainen Trio för skivan Fusion Machine.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.