Lisa jagar kärleken i ny humorshow

Lisa Lexfors hemma vid Drevviken.
Lisa Lexfors hemma vid Drevviken.
Elina Du Rietzs och Lisa Lexfors sätter upp Osvajpade diamanter.
Elina Du Rietzs och Lisa Lexfors sätter upp Osvajpade diamanter.
Haningebon och skådespelerskan Lisa Lexfors nästa projekt är humorshowen ”Osvajpade Diamanter”.

Här gestaltar hon ett antal udda karriärer som ger sig ut på en dejtingturné i jakt på kärleken.

Haninge

Kanske har du sett skådespelerskan Lisa Lexfors både i Haninge och i humorprogram som Partaj och Fredag hela veckan. Nu är hon och Elina Du Rietz aktuella med en kontaktannonsföreställning där 15 singlar lurats ut på en dejtingturné av en dryg, snål och kåt vd. Humorduon gestaltar ett gäng mer eller mindre färgstarka personligheters jakt på kärlek och publiken utgör i sin tur singlar som deltar i en form av speed-date.

– Men det går aldrig så långt, det kommer lite andra saker emellan som ni kommer att se, berättar Lisa Lexfors.

Showen heter ”Osvajpade Diamanter” och hämtar inspiration från dagens dejtingliv där digitala appar som ”Tinder” handlar om att just svajpa sig fram för att hitta den rätte.

Själv befinner sig Lisa Lexfors långt bort från dejtingdjungeln och flyttade för ungefär ett år sedan till Haninge med sin man och deras två barn – ivrigt påhejade av vänner.

– Varje gång det kom ut ett hus sa de: Kom hit och titta! Sedan hittade vi det här radhuset nere vid Drevviken i ett jättemysigt område.

Lisa Lexfors är en väletablerad skådespelerska vid det här laget och anser sig inte vara särskilt fåfäng på scen – hon tycker till och med att det kan vara befriande att vara lite ful på scen.

– I Fredag hela veckan spelade vi två tonårstjejer i Sveamössor som tyckte att allt var så jäääävla pinsamt, dom dök sen upp i allsång på skansen och i andra humorsammanhang, berättar hon.

Hon har gjort mycket humor-tv, barnprogram och shower på Mosebacke med humorgruppen Åkes Flickor med bara tjejer. Hon har även gjort fars på Fredriksdalsteatern med Eva Rydberg.

Hennes egen favoritkaraktär i den kommande showen är liksom hon själv från Dalarna. Hon heter Agneta och ställer upp på dejtingturnén eftersom den elaka vd:n lovat henne att Peter Jöback kommer.

Den som följt humorduons sketcher i Youtube-­kanalen ”Gubbar” kommer att känna igen flera av karaktärerna på scenen. Det är inte heller omöjligt att ni i Haninge utgjort grund för någon av karaktärerna i showen.

– Det är därför vi kallar dem gubbar, man ser någon med utmärkande egenskaper och tänker att den måste jag göra en gubbe på, säger Lisa Lexfors.

Reaktionerna är nästan alltid positiva men det har hänt att folk tyckt att något skämt gått över gränsen.

– Jag tycker att man kan skämta om det mesta, bara det finns finess. Vi har till exempel en karaktär som sitter och bajsar samtidigt som hon söker en partner.

Hon tror att många kan känna igen sig själv eller andra i flera av personligheterna i Osvajpade Diamanter. Den 4 mars är det premiär på Teater Brunnsgatan 4.

– Det är jättenervöst. Det är hundra procents fokus på det här och vi jobbar dygnet runt för att allt ska klaffa, ­säger Lisa Lexfors.

Fakta

Känd från Partaj och Solsidan

Showen Osvajpade Diamanter är skapad av och framförs av Lisa Lexfors och Elina Du Rietzs.

Lisa Lexfors är bland annat känd från Partaj, Solsidan, Fredag hela veckan, barnprogram och Youtube-kanalen Gubbar. I somras spelade hon komedi med Helge Skoog, Anki Lidén och Mikael Segerström och den kan ni se på SVT på påskafton.

Osvajpade Diamanter regisseras av Figge Norling och framförs på Teater Brunnsgatan Fyra under perioden 4 mars–17 april.