ANNONS

Lisa sjunger ut i tv

Enligt Lisa Nilsson var inspelningen av "Så mycket bättre" otroligt intensiv.
Enligt Lisa Nilsson var inspelningen av "Så mycket bättre" otroligt intensiv.
Efter att ha fått frågan flera gånger tackade Lisa Nilsson till sist ja till att vara med i TV4:s succéprogram "Så mycket bättre".

Hennes barn tycker både det är spännande – och lite pinsamt att hon är med.
ANNONS

När Lisa Nilsson repeterade låtarna inför programmet, spelade hon upp dem i bilen för sina barn.

– Första gången min yngsta dotter hörde ”Vart du än går” blev hon väldigt allvarlig och lite rörd. Sedan har vi spelat den i bilen flera gånger och nu sjunger de med. Den är en av deras favoriter. Det är lite stort för mina barn att jag tänkte på dem när jag spelade in den.

Vad tycker dina barn om att du är med i Så mycket bättre?

– De tycker det är spännande och lite pinsamt. De har sett lite jinglar på tv och börjar redan förfasa sig över att jag gör konstiga saker och är utklädd, säger Lisa som har drottninglik Farah Diba-frisyr och lilablommig glansig klänning under TV4:s pressträff.

Redan under första inspelningsdagen upplevde hon att stämningen bland artisterna var väldigt välvillig. De vill varandra väl och konkurrerar inte. Det fick henne att känna sig trygg.

– Jag tyckte intuitivt väldigt mycket om alla på en gång. Sedan lärde jag känna dem och då tyckte jag ännu mer om dem.

Förutom Lisa och Niklas Strömstedt, medverkar Sven-Bertil Taube, Miriam Bryant, Jenny Berggren, Ison & Fille och Kleerup.

Hon konstaterar att de identifierade sig som en grupp, som jobbar ihop. I stället för att vara ensam och skör, insåg alla att de hade allt att vinna på samarbete. Något som inte är självklart bland alla artister, konstaterar Lisa.

– Artister är väl vanligtvis måna om att få glänsa mest. Sedan kan man ju hymla och så.

ANNONS

Lisa fick frågan om hon ville vara med redan första säsongen. Den gången tackade hon nej för att hon behövde prioritera familjen.

Därefter har de fört samtal varje år. Men det är inte alltid produktionsbolaget som hört av sig.

– Jag har också förklarat att det skulle vara bra tajming. Något år var jag gravid och då sa de att det skulle jag inte orka. Det var inget bra att göra i sjunde månaden. De hade helt rätt, det orkar man inte.

Inspelningen beskriver hon som otroligt intensiv. Det hände saker från tidig morgon till sen kväll. Det skulle sminkas, sminkas om, bytas kläder. Plötsligt var det nya bud och de ska i väg på en utflykt, där det enda de får veta i förväg är att de ska ha oömma kläder. Någon tid för reflektioner på rummet fanns inte.

– Det är en viss stress i att inte ha kontroll på sin tillvaro.

Hur tar du det?

– Man har ju inget val, men det kostar på energimässigt. Fast samtidigt gillar jag ju det. Jag tycker om att kasta mig ut i havet, utan att veta vad som ska hända, vad det egentligen är för starka vågor. Jag gillar det där att nu blir det till att kämpa.

I första programmet var det Niklas Strömstedts dag. När Lisa Nilsson mot slutet av dagen framförde hans låt ”Vart du än går” grät de andra artisterna vid matbordet. Även Niklas Strömstedt var tårögd.

För Lisa är det en låt som säger att du är okej som du är, vem du än blir.

– Den kärleken vill alla ha. Och den har inte alls alla fått. Det är det man vill ge som förälder.

”Jag tycker om att kasta mig ut i havet, utan att veta vad som ska hända. Jag gillar det där att nu blir det till att kämpa.”

Fakta

Släpper en samlingsskiva

Namn: Lisa Nilsson.

Ålder: 44 år.

Familj: Har barnen Irma och Signe tillsammans med Niklas Medin.

Bor: I lägenhet i Enskededalen.

Aktuell: Medverkar i Så mycket bättre i TV4 på lördagar. Lisas program sänds den . Släpper samlingsskivan ”Ingen gör det bättre” på CD den 26 december. Samlingen innehåller alla Så mycket bättre-tolkningar och Lisas hits.

Om låtarna i Så mycket bättre: ”Det finns så mycket beundran och kärlek i att folk verkligen har skapat sin egen version av en låt. Det är en stor sak och känns mäktigt”.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.