Liveopera från New York i Åkersberga

Nina Stemme i Tristan och Isolde på Metropolitan Opera i New York.
Nina Stemme i Tristan och Isolde på Metropolitan Opera i New York.
I helgen är det säsongspremiär för livesänd opera från Metropolitan i New York på biografen Facklan i Åkersberga. Första föreställning är Tristan och Isolde med svenska Nina Stemme i ena huvudrollen.

Nu på lördag, 8 oktober, startar operasäsongen på biografer anslutna till Folkets hus och parker. Första direktsända föreställning blir Tristan och Isolde av Richard Wagner på Metropolitan Opera i New York. Svenska Nina Stemme sjunger i huvudrollen som Isolde.

– Vi på Folkets hus och parker är väldigt stolta över att vårt tioårsjubileum av framgångsrika livesändningar på Met i Sverige sammanfaller med Mets hundrade livesända opera, skriver Sandra Nordén, kommunikatör, i ett pressutskick.

I Åkersberga kan man se föreställningen, som är mer än fem timmar lång, på biografen Facklan. Biljetter säljs via biografens hemsida.

För den som inte sett livesänd opera på bio tidigare utlovas ”perfekt ljud och fantastisk bild” så att man förflyttas till ”den magiska stämningen i salongen”.

Folkets Hus och Parker har livesänt scenkonst på biografer sedan 2003. Sedan starten har antalet anslutna biografer som livesänder växt från sju till 180.

Fakta

Live på bio från Metropolitan 2016 – 2017

Tristan och Isolde (Wagner), 8 oktober
Don Giovanni (Mozart) 22 oktober
L’Amour de loin (Saariaho), 10 december
Nabucco (Verdi), 7 januari
Romeo och Julia (Gounod), 21 januari
Rusalka (Dvořák), 25 februari
La Traviata (Verdi), 11 mars
Idomeneo (Mozart), 25 mars
Eugen Onegin (Tjajkovskij), 22 april
Rosenkavaljeren (R. Strauss), 13 maj

Källa: Folkets hus och parker