Ann-Louise Hanson gör hyllningslåt till Lill-Babs

Ann-Louise Hanson och dottern Josefin Glenmark ser fram emot att göra melodifestivalen ihop. Mello Lidköping
För första gången står Ann-Louise Hanson på scen i mellon ihop med dottern Josefin.
Ann-Louise Hanson och dottern Josefin Glenmark ser fram emot att göra melodifestivalen ihop. Mello Lidköping
Josefin Glenmark-Breman får med en burk chiapudding av omtänksamma mamma Ann-Louise Hanson
Ann-Louise Hanson och dottern Josefin Glenmark ser fram emot att göra melodifestivalen ihop. Mello Lidköping
Ann-Louise Hanson och dottern Josefin ser fram emot att göra melodifestivalen ihop.
Schlagerdrottningen Ann-Louise Hanson har varit med melodifestivalen flest gånger av alla artister, men att i år få stå på scenen ihop med dottern Josefin Glenmark-Breman är väldigt speciellt.
– Jag ville att det skulle vara något meningsfullt. Jag är väldigt förtjust i låten, säger Ann-Louise Hanson till Mitt i.

Ann-Louise Hanson, numera Täbybo, har en fantastisk karriär bakom sig. Hon har haft flest låtar på Svensktoppen av alla kvinnliga artister – femtio stycken, det inger respekt – och har varit med i Melodifestivalen tolv gånger med fjorton låtar (ja, hon sjöng faktiskt två låtar ett par år där).

”Jag är stolt över den här låten”

Totalt har Ann-Louise Hanson sjungit in över 600 låtar, men när hon i sista delfinalen av Melodifestivalen i år ställer sig på scen är det med en låt som ligger extra nära hjärtat på flera sätt. Countrydoftande ”Kärleken finns kvar” är skriven av hennes dotter Josefin Glenmark-Breman tillsammans med David Lindgren Zacharias och Olof ”Ollie” Olsen.

– Jag är stolt över den här låten och att vi gör den tillsammans. Josefin är också med på scenen och körar. Det hade jag som krav, säger Ann-Louise Hanson och tittar leende på sin dotter som sitter i fåtöljen bredvid.

Låten hyllar saknade vännen Lill-Babs

När Ann-Louise Hansons sjunger låten handlar den om nära vännen Barbro ”Lill-Babs” Svensson som gick bort förra året.

– Jag vill att den ska beröra folk som har mist en vän. Texten handlar om att kärleken och sången finns kvar.

Josefin skrev Peg Parneviks succélåt

Dottern Josefin mer eller mindre ”växt upp under mixerbordet” i föräldrarnas studio – som ett tag låg i familjens källare när de bodde i hus i Stocksund. I dag har hon en egen karriär som låtskrivare åt mestadels unga artister. Hon ligger bland annat bakom Peg Parneviks succédebut ”Ain´t No Saint”, som blev grammisnominerad.

Förra året hade Josefin Glenmark-Breman också skrivit låtar till Melodifestivalen – och körade bakom kulisserna, men i år ska hon alltså stå på scen ihop med mamma den sista delfinalen i Lidköping.

– Jag gör min scendebut i mellon, säger Josefin och skrattar.