Lucia på is, i plurret eller på hästryggen?

Vi tipsar om roliga luciatåg i norra Stockholm.
Vi tipsar om roliga luciatåg i norra Stockholm.
Vem har sagt att luciatåget måste vara samma gamla visa varje år? Vi tipsar om lucia på isrinken och på hästryggen. Men luciavisorna är de samma.

Nästa vecka är det lucia men firandet drar igång redan i helgen i norra Stockholm. Vi har samlat några tips för dig som vill ha luciastämning men testa något annorlunda. Vad sägs om lucia på is, på en häst eller i plurret?

Söndagen den 10 december

Väsby ridklubb sätter sig på hästryggen och sjunger lucia-sånger. Det börjar klockan 15 i Sättra.

Överby hästsportsförening drar igång med kransförsäljning, lotteri och ponnyridning klockan 13. 14.15 börjar uppvisning och när mörkret faller på blir det ridande luciatåg.

Onsdagen den 13 december

Konståkningsklubben UVKK har ett luciatåg på isen under Väsby hockeys hemmamatch i Vilunda ishall. Matchen börjar 19 och luciatåget i första periodpausen.

Lördagen den 16 december

Julmarknad och ridande luciatåg vid Håbo-Tibble kyrka. Pappersslöjd för barn och vuxna inne i gården. Marknaden börjar klockan 11 och luciatåget klockan 15.

Söndagen den 17 december

Det traditionsenliga Lussedoppet i Jakobsbergs simhall anordnas av Järfälla simsällskap. Ett simmande luciatåg med sång från Järfälla musikklasser följt av uppvisning med konstsim och vattenpolo. Börjar klockan 17 och håller på i en timma.