Madeleine bjuder upp till alkoholfri dans

Madeleine Grimhusen vill ge och få energi via dansen.
Madeleine Grimhusen vill ge och få energi via dansen.
Alkoholfri dans, ingefärashots och massa soul, funk och disco – det är temat på Pampasbon Madeleine Grimhusens dansklubb.

– För mig är det här ett sätt att överleva vintern. Jag behöver ha massa folk och musik omkring mig, säger hon.

Kommer ni ihåg Madeleine Grimhusen? För tre år sedan skrev vi om hennes resa från framgångsrik karriärkvinna, via reumatism och utbrändhet till storrensningen i livet som gav henne gnistan tillbaka.

– I dag gör jag mina val i livet utifrån inspiration och lust. Jag har ett annat förhållningssätt till livet. Det handlar för mig om acceptans. Att vara där man är och acceptera där man är. Inte streta emot när något känns jobbigt eller tråkigt, sa hon till tidningen då.

Nu har hon nya planer för att fortsätta sprida sitt positiva budskap. I höst drar hennes alkoholfria dansklubb Sthlm Glow igång igen.

Idén till en egen klubb fick hon en dag hemma på husbåten i Pampas Marina.

– Jag hade precis kommit hem från en resa i Florida under hösten, men när jag mötte Stockholm i februari så blev jag lite deprimerad bara efter ett par tunnelbaneresor. Då bjöd jag in 100 Facebookvänner till en fest i en lokal i Pampas bara för att få dansa och ha kul, berättar hon.

Festen gav mersmak och under våren har hon haft sin egen dansklubb Sthlm Glow i en lokal i Hammarby sjöstad. Nu drar hon igång höstens klubbkvällar, med start den 2 september.

– För mig är det här ett sätt att överleva vintern. Jag behöver ha massa folk och musik omkring mig.

Klubben är alkoholfri, men i baren säljs energigivande ingefärashots – och på dansgolvet blir det pulshöjande soul, funk och disco.

– Jag söker energi hela tiden och då känner jag att jag är sugen på närvarande människor, vilket man kanske inte är om man druckit. Men folk får gärna dela på en flaska vin innan, det är inget moraliskt ställningstagande, säger hon.

Målgruppen är folk som har lust att träffa andra människor och som vill ”dansa inifrån och ut”.

– Jag hoppas att man är öppen för varandra och kan hämta energi från varann, säger hon.

Fakta

Sthlm Glow

Klubben anordnas på Sjöstadens festvåning, Skeppsmäklargatan 5, den första fredagen varje månad.

Klubben är öppen 20-24 den 2 september, 7 oktober, 4 november och den 2 december.

Källa: Sthlm Glow