ANNONS

Måns tror inte på ny svensk seger i Eurovision

Måns Zelmerlöw kunde inte tacka nej till erbjudandet om att leda Eurovisionfinalen.
Måns Zelmerlöw kunde inte tacka nej till erbjudandet om att leda Eurovisionfinalen.
Måns Zelmerlöw går alltid all in i allt han gör. Nyligen lärde han sig alla huvudstäder i världen. Vad heter Albaniens huvudstad nu igen? Måns har namnet på tungan: ”Ti ... Ti ...”  Just det, Tirana.
Måns Zelmerlöw går alltid all in i allt han gör. Nyligen lärde han sig alla huvudstäder i världen. Vad heter Albaniens huvudstad nu igen? Måns har namnet på tungan: ”Ti ... Ti ...” Just det, Tirana.
Måns Zelmerlöw extraknäcker som programledare för Eurovision Song Contest. Just nu är den lycklige singeln fullt upptagen med att renovera köket på Kungsholmen, träna inför En Svensk Klassiker och umgås med sin hund Messi.
ANNONS

Kungsholmen

På soffbordet framför Måns Zelmerlöw ligger en en snusdosa med miniprillor. Han tar dem bara i nödfall. Den här intervjudagen är en sådan dag.

– Jag är så oerhört trött på att prata om mig själv. I sociala sammanhang hatar jag att prata om mig själv och det jag gör. Jag tänker att det inte är så intressant för någon annan.

Det är mycket nu. Du ska leda Eurovision. Samtidigt renoverar du ditt kök.

– Japp, det gör jag. Jag har funderat på det i två år och nu fick jag nog. Det såg ut som en kvarlämning från tidigt 1990-tal. Den nya industriinredningen kommer att vara i rostfritt.

– Det låter ju lite osexigt när man säger det, men det kommer kännas lite restaurangcoolt, tror jag.

Måns bor centralt på Kungsholmen. Under grillsäsongen är planen att han ska ta hem folk och grilla på terrassen högst upp i huset. Hans specialitet är burgare och folieknyten med lax, fänkål, potatis, dill och citron.

Hans jaktlabrador kommer in från lunchpromenaden med en tjej från Måns PR-bolag. Messi slafsar i vattenskålen och lägger sig sedan i knäet på Mitt i:s reporter.

 

Måns berättar att han numera är artist till 100 procent och egentligen har slutat som programledare.

ANNONS

– Men när jag fick frågan från Eurovision Song Contest var det en sådan once-in-a-lifetime-grej det inte gick att tacka nej till.

Särskilt nervös är han inte. Trots att han och programledarkollegan Petra Mede inte känner varandra väl är de som bästisar och har ”sjukt roligt” ihop.

– Hon är helt galen och gör mig rolig.

Vad tror du om Frans chanser med If I were sorry?

– Det kan bli en hög placering, men jag tror inte att han vinner. Det är en jättebra låt och han är otroligt charmig, men han sticker inte ut tillräckligt.

Finns det någon mer kvinna än Petra i ditt liv?

– Nej. Kommer det så kommer det, men det är inget jag är ute och jobbar för. Det är då det aldrig händer.

Det senaste året har Måns mognat. Han tycker bättre om att vara ensam, är tryggare och mindre sällskapssjuk. Under de sex veckorna utan alkohol, rätt mat och daglig träning inför Vasaloppet fick han tid att tänka. För första gången under sin karriär landade Måns och vågade tro att han kan försörja sig som artist. Han har aldrig varit så fokuserad och vältränad som under loppet.

– Det var inga spår, plusgrader och snöade hela vägen. Jag hade inget fäste och ingen valla funkade. Men jag kom in på nio timmar, vilket var mitt absoluta mål. Jag hade bara träningsvärk dagen efter. Då kunde jag inte sätta mig på toa. Jag klarade inte att böja benen och hade djävulsk träningsvärk i skinkorna.

Och i sin strävan efter att fullborda En svensk klassiker (Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet inom loppet av ett år) väntar i juni Vätternrundan på cykel. Och Måns tänker förbereda sig väl.

– Jag har anlitat tävlingscyklisten Fredrik Eriksson. Jag tror han har 17 SM-medaljer.

Fakta

Singel med hund

Namn: Måns Zelmerlöw.

Ålder: 29 år.

Familj: Singel. Jakt-labradoren Messi.

Bor: Centralt på Kungsholmen.

Yrke: Artist. Jobbar extra som programledare.

Aktuell: Leder Eurovision Song Contest 10, 12 och 14 maj.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.