Träffa matprofiler och kändiskockar i Täbban

Centrumchef Linda Jensen har bjudit in en rad kändisar till Täby delis invigningsvecka.
Centrumchef Linda Jensen har bjudit in en rad kändisar till Täby delis invigningsvecka.
Träffa matprofiler, kändiskockar och barnens idol.
När Täby deli invigs pågår festen i flera dagar.
Här har du höjdpunkterna kryddade med äkta mexikansk musik från Sverige.

Centrumchef Linda Jensen slår på stora trumman när Täby centrums nya saluhall Täby deli invigs med aktiviteter under två helger.

Att Sveriges Mästerkock Gabriel Jonsson, känd från tv-succén, kommer ta med sig final-motståndarna och laga käk inför publik, kunde Mitt i Täby avslöja förra veckan. Matlagningsshowen, som det kallas, hålls kl.12-15 den 13 april.

M

Lina Gebäck signar sin kokbok

Under kommande helg kommer fler kändisar på besök till Täby del, men även påskhelgen planeras extra festliga aktiviteter där.

Matprofilen Lina Gebäck signerar sin nya kokbok och lagar mat, kl. 12.00 den 12 april.

– Boken heter Middag hela veckan och är uppdelad i vardag och helg. Och det kommer från vad jag tycker är ett bra sätt att tänka när det gäller mat. Med 10 års erfarenhet av att inspirera och förenkla för fler att äta bättre var det jätteroligt att skriva en kokbok som vilar på samma matfilosofi som den jag byggt Linas Matkasse på, säger Lina Gebäck, som är dietist och medgrundare till Linas matkasse.

”Jätteroligt att skriva en kokbok som vilar på samma matfilosofi.”

Lina Gebäck, entreprenör och dietist

Ger tips om vårens hälsomat

Jan Cullenberg, som grundat ekomatkedjan Paradiset som nu öppnar i Täby deli, ska prata om vårens hälsomat. Vill du träffa honom är det 17.30 den 11 april som gäller. Och långfredagen kan bli lite kortare genom att måla påskägg, arrangerat av Paradiset.

Kändiskocken Malin Söderström, som står bakom satsningen The Fishery, kommer bjuda på läckerheter från havet i Täby deli den 12 april kl.15.00.

Barnkändisen Ylva Hällen pysslar

Programledareproffset Ylva Hällen från Barnkanalen kommer 14 april för att påskpyssla med barnen den 14 april. Dekorering av cup cakes, står på på menyn. Täbykatten bjuder på musik och dans samma dag. Barnens program håller på kl.09.00-14.00.

Bjuder på mexmusik med Mariachi Fiesta

Restaurang La Neta bjuder kl.16.00 den 12 april på både avsmakning av tacos och quesadillas och musik från Mariachi Fiesta. Var beredd på extra allt när detta mariachi-band iförda traditionella kläder och stora hattar bjuder på autentisk mexikansk musik.