ANNONS

Med sikte på modellkarriär

Eleonore Lilja har alltid drömt om att bli modell. ”Det är nu man måste satsa, innan man blir för gammal”, säger hon.
Eleonore Lilja har alltid drömt om att bli modell. ”Det är nu man måste satsa, innan man blir för gammal”, säger hon.
”Top Model” leds i år av modellen Caroline Winberg och stylisten Jonas Wiberg.  De tio finalisterna som fick resa till Los Angeles. Eleonore står som trea från höger.
”Top Model” leds i år av modellen Caroline Winberg och stylisten Jonas Wiberg. De tio finalisterna som fick resa till Los Angeles. Eleonore står som trea från höger.
Eleonore Lilja är en av tjejerna som slåss om att bli Sveriges nästa toppmodell i nya säsongen av ”Top Model”.

Men att spela in programmet i en lyxvilla i Los Angeles var inte bara en dans på rosor.

– Vi fick känna på den hårda verkligheten, säger hon.
ANNONS

Förra måndagen var det säsongspremiär för ”Top Model Sverige” i TV3. Bland tusentals sökande blev Eleonore Lilja från Ulvsunda en av de 20 uttagna till årets upplaga av tävlingen.

– Det kändes jättecoolt att få vara en av dem, bland 3 000–4 000 sökande, säger hon.

Programledare är stjärnmodellen Caroline Winberg, som slog igenom som 15-åring efter att ha blivit upptäckt på tunnelbanan av en modellscout.

– Hon gick verkligen in för att visa oss den hårda verkligheten. Och det var många hårda stunder – under vissa plåtningar skulle vi stiga upp klockan fyra på morgonen för att fånga soluppgången, andra dagar fick vi stå i höga klackar i flera timmar, berättar Eleonore.

Trots det tuffa modellyrket har det alltid varit en dröm att få vara med i programmet.

– Jag har sett amerikanska Top Model sedan jag var åtta år, och har alltid velat göra det här, men jag har varit för ung och så har skolan tagit mycket tid. När mamma frågade mig vad jag hade för planer till hösten efter att jag hade gått ut gymnasiet sa jag att jag skulle söka in till ”Top Model”. Och så kom jag med!

Redan för ett par år sedan skickade hon in bilder till ett par av de större modellagenturerna i Stockholm.

– Jag förstod aldrig att man måste vara lite framåt och lansera sig själv, utan jag tänkte att de hör väl av sig om de är intresserade. Nu har jag lärt mig mer om hur det fungerar. Nu ska jag fixa en ordentlig portfolio så att jag kan presentera mig på ett proffsigt sätt. Jag har också blivit bättre på att posera framför kameran.

Eleonore är lång, 179 centimeter, vilket underlättar när man är modell. Men att vara lång har inte alltid varit en fördel för henne.

ANNONS

– Faktum är att jag alltid har upplevt min längd som något jobbigt och jag önskade alltid att jag var kort när jag var yngre så jag kunde ha höga klackar. Det är först de två senaste åren som jag lärt mig att uppskatta min längd.

Var det mycket viktprat under inspelningarna?

– I början när vi var i huset så åt vi lite vad som helst, kakor och sådant. Eftersom vi inte fick gå ut så märkte vi att vi började svulla upp efter ett tag och då började alla tänka lite mer på vad de åt. Om vi kände att vi behövde göra oss av med energi så fick vi springa upp och ner i trapporna.

De spelade in i en lyxvilla på fyra våningar i Los Angeles, i området Venice vid havet.

– Havet låg utanför fönstret, men vi fick inte gå till stranden. Det gick omkring en massa surfarkillar utanför som brukade titta in. Att inte få gå ut och in som man vill och att bo med så många var ganska påfrestande ibland. Men vi fick åka ut på utflykter också, så vi fick se lite av Los Angeles.

Innan Eleonore började gymnasiet tränade hon ungefär fem gånger i veckan – basket, dans och på gym. Men sedan hon började på gymnasiet har hon inte tränat mer än att hon tar långa promenader.

– Min kropp ser likadan ut i alla fall, jag har nog bra gener, säger hon.

Hennes dröm är att bli modell för Victoria’s secret.

– Jag googlade för att ta reda på vad som krävs. Det var rätt omöjliga krav, typ att man har varit på Vouges omslag. Så jag får väl börja med det.

Jag har sett amerikanskaTop Model” sedan jag var åtta år, och har alltid velat göra det här.” Eleonore Lilja

Fakta

Har en ganska enkel klädstil

Namn: Eleonore Lilja.

Ålder: 19.

Bor: Ulvsunda, Bromma.

Familj: Mamma, pappa, två bröder, 11 och 13 år. Pojkvän.

Yrke: Jobbar i klädbutik.

Aktuell: Tävlar i ”Top Model”.

Klädstil: ”Jag följer inga speciella trender. Min stil är nog ganska enkel, jeans och skjorta på vintern. På sommaren gillar jag att ha kjol eller shorts.”