ANNONS

Mer än 200 konserter på stan i helgen

Eld och antiken inspirerar pianisten Eriko Makimura
Eld och antiken inspirerar pianisten Eriko Makimura
En bild ur Hannah Modighs fotoutställning Hurricane Season som just nu ställs ut på Fotografiska.
En bild ur Hannah Modighs fotoutställning Hurricane Season som just nu ställs ut på Fotografiska.
Psykofant är ett av 100-tals band som spelar på Södermalm, i olika former, den här helgen.
Psykofant är ett av 100-tals band som spelar på Södermalm, i olika former, den här helgen.
Trots kylan är helgen ändå här. Den här gången tipsar redaktionen om ung konst, om antikens myter och en gatufestival som tar över halva Södermalm. Dessutom har vi tips på var du köper begagnande syntar.
ANNONS

På lördag, från klockan 11 på förmiddagen kommer 200 konserter spelas runt omkring på Södermalm. Reggaefest på Mosebacke, Långholmen förvandlas till Electro island och parker, på gator och torg fylls med musik från olika sorters band.

Tillstånd undrar kanske mindre roade medborgare. Och vem får egentligen spela?

– Vi har tillstånd från staden, och alla som anmält ett intresse har faktiskt fått plats att spela någonstans, säger Louise Ideberg Enlund som är en av arrangörerna.

Själv tipsar hon om att bege sig till rockscenen i Vitabergsparken, men även om Långholmen dit de bjudit dit stans bästa electro-DJ:s.

En musikfest till i lite mindre skola är konstskolan Basis som har en festival i sin trädgård på Folkungagatan 147. Unga Stockholmsband som Psykfant, vars låttitel Shorelinevänstern, är en av de mest träffsäkra titlar vi stött på den här terminen, spelar här från 18.00 på lördag. Förutom livemusik kan du även se konst.

Och just det, dance-festivalen Summerburst pågår hela helgen på Gärdet.

Lockar inte musiken har Orionteatern loppis i sina lokaler på Katarina Bangata 77. Klockan 11 slår de upp dörrarna för medvetna konsumenter. Och alla andra.

Har du ett specialintresse för studioutrustning kan du dessutom titta förbi Garage Sale på Katarina Bangata 71 för att fynda lite andrahands syntar, lampor eller högtalare.

På fotografiska ställer fotografen Hannah Modigh ut bilder från hennes senaste bok Hurricane season – en lågmält slag i magen om hur fattigdom präglar ett samhälle där naturen hotar lika mycket som klassamhället.

ANNONS

Till sist vill vi även tipsa om den japanska pianisten Eriko Makimura som satt ihop en konsert inspirerad av Prometheus (titanen som stal elden från gudarna och gav den till människorna). Hon spelar verk av bland andra Chopin och Rachmaninof i en salong på Baldersgatan 7b.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.