Micaela på turné – då kan det bli kaos

Micaela Gustafsson gör förskoleturné med låtar för de minsta.
Micaela Gustafsson gör förskoleturné med låtar för de minsta.
Tidigare i år släppte Hökis-artisten Micaela Gustafsson barnskivan Nä-eh. Några av låtarna har blivit en föreställning som nu går på turné på söderorts förskolor. På genrepet blev det kaos.

Föreställningen har fått namnet Filt & kudde. Målgruppen är barn i åldern 1-3 år. Låtarna  har namn som Tut tut, Oppohoppa och Duett med katt – och bygger delvis på forskning om vilka ljud och röstuttryck små barn reagerar på.

– Föreställningen handlar om att jag har en filt och en kudde och ska vila. Men sen blir det inte så, det går helt på tok, säger Micaela Gustafsson.

Filt & kudde har premiär redan nu på lördag på Tegelscenen i Hökarängen. Därefter väntar en fyra veckor lång turné på de kommunala förskolorna i Farsta stadsdel, innan föreställningen går i mål med två spelningar på biblioteket i Högdalen den 19 november.

Micaela Gustafsson är proffs på att uppträda för barn – men just när barnen är så små är det en speciell utmaning, berättar hon:

– Man måste fånga deras uppmärksamhet samtidigt som de inte får bli rädda. Och man måste jobba jättemycket med tydlighet. Det får inte vara för många stickspår för då tappar de koncentrationen.

Det var precis vad som hände när hon smygrepade föreställningen på en lokal förskola tidigare i veckan.

– Det blev lite kaos. Någon kröp upp på scenen och tog katten.

Mer info om föreställningen finns på www.micaela.se

Här kan du läsa Mitt i:s artikel från i våras om skivan Nä-eh.