ANNONS

Missa inte nya leklandet på Gärdet

Leklandet lockar med aktiviteter för alla åldrar.
Leklandet lockar med aktiviteter för alla åldrar.
En 140 meter lång vatteslide, hoppborgar, studsmattor, tv-spel och andra leksaker. Fram till den 15 augusti hittar du mängder med aktiviteter för barnen (och vuxna) på Gärdet.
ANNONS

Visste du att det står ett stort cirkustält på Gärdet fyllt av leksaker, studsmattor och hoppborgar? Utanför tältet hittar du dessutom aktiviteter som en 140 meter lång vattenslide och vattenbollar där barnen kan testa att gå på vatten inuti en två meter stor badboll. 

Utan stress

Initiativet går under namnet ”Sommarkul på Gärdet” och har funnits på plats sedan 1 juli. Bakom initiativet, som har öppet till och med den 15 augusti, hittar vi småbarnsföräldrarna Mathias Carlsson och Robert Bronett.

– Vi vet hur svårt det är att få tiden att räcka till. De flesta aktiviteterna låg antingen långt utanför stadskärnan eller så var det inomhusaktiviteter. Vi ville skapa en mötesplats där familjer kan umgås en heldag utan stress. Njuta av solen, gräset, utsikten och samtidigt på en begränsad yta kunna erbjuda unika och roliga aktiviteter, säger Robert Bronett.

140 meter vattenrutschkana

Även om målgruppen är barnfamiljer så berättar Robert Bronett om hur alla kan ha roligt i vattensliden.

– Den yngsta gästen var 3 månader gammal och åkte i en badring på pappas mage. Den äldsta gästen var 92 år gammal och åkte i ett ”tåg” tillsammans med sina barn, barnbarn och barnbarnsbarn. 

Tevespel och studsmattor

Vattenaktiviteterna huserar utomhus medan det stora cirkustältet innehåller allt från hoppborgar och hinderbanor till leksaker, tv-spel och stora studsmattor.

– Jag upphör aldrig att förvånas hur många duktiga unga akrobater vi har som helt utan ansträngning gör volter som att det vore det mest naturliga i världen, säger Robert Bronett som efter många år i rollen som cirkusdirektör för Cirkus Scott vet vad han pratar om.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.