ANNONS

Mitt i testar: Euro fan café

Euro fan café.
Euro fan café.
Raggvänligt, trevlig uteservering och swedish meatballs på menyn. Mitt i har tagit pulsen på gratishänget Euro fan café på Skeppsbron.
ANNONS

Euro fan café öppnade den 2 maj och ska vara Stockholmare och turisters gratishäng mellan klockan 11 och 20. När Mitt i besöker platsen blir vi först infösta i en säkerhetskontroll. Av med skärp och solglasögon, väska och jacka i plastkorgar, in genom säkerhetsbågen och sen visitering. Man menar allvar med säkerhetstänket. Bara en kontrollplats finns, blir det inte fler kan man nog räkna med långa köer under finalveckan.

Väl inne är det fler personal än Eurovisionfans. En belgare, några bakfulla italienare och en handfull andra slökollar på genrepen från Globen. Det har varit ganska öde hittills, får vi veta, då större delen av turisterna väntas först nästa vecka.

Vi bestämde oss ändå för att kolla in utbudet:

Mat: Snabbmat med svensk inriktning. Strömming och swedish meatballs. Muffins och annat fika finns också att köpa.

Dryck: Fyra barer med standardutbud. En öl kostar 50 kronor.

Stämning: Svårbedömt pga inget folk. Men det finns potential: stort dansgolv, scen för liveframträdande och en ”hylla” ovanför med bra läge för spaning. Trevlig uteservering i söderläge med fantastisk utsikt över Skeppsholmen kan locka långt utanför schlagerklicken.

Undran: Kommer besökarna palla stå i säkerhetskontrollen när riktigt mycket folk vill in?

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.