ANNONS

N från Fittja gör Pistolrap

N berättar att han blir igenkänd av barn och unga. "Jag försöker kolla vad de har för mål. Jag uppmanar dem att gå i skolan."
N berättar att han blir igenkänd av barn och unga. "Jag försöker kolla vad de har för mål. Jag uppmanar dem att gå i skolan."
Maskerad man ur videon till "Svarta Miljonärer".
Maskerad man ur videon till "Svarta Miljonärer".
Tolv år gammal åt han middag med kungen.

I dag är Fittjabon Näbil Hämäläinen medlem i den beryktade gruppen Kartellen. På solodebuten rappar han som artisten N om vapen, droger och sin morddömde pappa.
ANNONS

Näbil, 29 år, säger att han är drogfri sedan tre månader tillbaka. Att han nu har fått chansen att komma bort från sitt tidigare liv. Livet som N beskriver på debuten ”Änglar & Demoner” är det han ska förändra.

N är den senaste medlemmen i Kartellen. För äldre generationer, som på sin höjd har hört talas om Latin Kings, kan Kartellen beskrivas som ett slags 00-talets svar på Jailbird Singers. Alltså en musikgrupp med fängelsedömda medlemmar.

Men när Jailbird Singers stämsjöng ”Där björkarna susa” väljer Kartellen och N att visa upp något annat. Videon till ”Svarta miljonärer” är en kavalkad i uppdragna huvor, ansiktsmaskeringar, vapen, drogrök och omåttliga mängder med femhundralappar i svarta väskor.

– Mina texter och videos reflekterar bara verkligheten. Det mesta är fakta. Det finns ett Sverige som är på väg åt fel håll, säger han.

N menar att hans musik kan fungera som ett uppvaknande.

– Tonåringar går beväpnade och skjuter mot varandra. Det är inte så det ska vara i Sverige.

Tror du inte att dina texter och videor kan dra ner 15-åringar i skiten?

– Nej, de som skulle dras in skulle hamna där gör det ändå. Det är andra saker som behövs för att de inte ska göra det. Jag glorifierar inte det kriminella livet. Jag nämner flera döda vänners namn i texterna.

Ser du dig själv som en förebild?

ANNONS

– Nej, men nu när allt börjar bli stort börjar den rollen växa fram. Jag har nu många som lyssnar och ser. I framtiden ska jag vinkla om allt. Det här livet är något jag avråder alla från att följa, säger han.

N berättar att han 12 år gammal åt middag med kungen tillsammans med ett annat barn. Men den 12-årige Näbil Hämäläinen var inte där för att han tillhörde överklassen. Kungen åt middag med barn som behövde stöd.

Som liten besökte Näbil både Kumla och Hall. Hans pappa var dömd för mord. I låten ”Mitt liv” sjunger han om uppväxten: ”Jag var liten, undrade varför andra ungar log”.

29-åringen har bara varit artist i ett och halvt år. Han kom fram med låten ”Blåljus” tillsammans med vännen Sebbe Stax från Kartellen.

– Låten var inte ägnad för allmänheten. Men sedan lade någon ut den på Youtube.

Hans musik har sedan dess fått stor uppmärksamhet. Musiken beskriver han som sin väg för att lämna en dålig livsstil.

– Det här är mitt första riktiga jobb, säger han.

Fakta

Ur "Svarta Miljonärer"

”Svart glock, svarta pengar, svart cross, svarta änglar, svarta handskar, svarta tankar, svarta bloss, haschslängar.

Vit helikopter, svart kap, svarta kläder, jag svär på allt mannen, alla vill bli miljonärer.”

Se videon här:

https://www.youtube.com/watch?v=GI5dhxOK4dY

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.