Niklas till final i musiktävlingen Self Made

Niklas Carson Mattsson.
Niklas Carson Mattsson.
Mannen med den gyllene rösten, Niklas Carson Mattsson, charmade fansen på nätet. Nu är Solnakillen i final i musiktävlingen Self Made.

Vilken resa. Från att ha varit en av 21 utvalda artister har Niklas Carson Mattsson, som bor på Ängkärrsgatan, långsamt tagit sig vidare mot finalen i musiktävlingen Self Made.

Tävlingen går ut på att unga artister själva ska bygga upp en fanbase, för att man på så sätt ska kunna kora folkets favorit.

Niklas har redan från början haft publikens stöd, och vid flera av veckoutröstningarna har han varit såväl etta som tvåa. Inför sista heatet i fredags tog han hem segern och står nu i final mot Amanda Kaplan och Frida Josefsson.

– Det trodde jag inte. Det var blandade känslor, för vi i gänget har kommit varann ganska nära, så det är tråkigt att folk ska behöva åka ut. Men också väldigt skönt, det bådar gott för finalen

Hur laddar du om?

– Det har jag inte inte hunnit, jag går på reservenergi!

På torsdag uppträder Niklas och de två andra finalisterna på Gröna Lund.

– Vi ska köra med ett band som är svinduktiga. Vi har skrivit två originallåtar som vi ska spela. Det är kul att få göra sin egna grej. Men jag tänker att för de som ska lyssna är det kanske roligare att höra någons tolkning av en redan känd låt. Nu blir det som Melodifestivalen, man får höra låtarna för första gången.

Trots det stora uppträdandet på torsdag är det först på fredag kl. 22 som vinnaren kommer att koras.