ANNONS

Nordiskt mästerskap nästa för Solnakör

Glitz and glam. Sunlight Chorus med Cecilia Bengtsson i mitten (vita solglasögon).
Glitz and glam. Sunlight Chorus med Cecilia Bengtsson i mitten (vita solglasögon).
Nu laddar Sunlight Chorus för NM i barbershop i Karlstad med en egen konsert på hemmaplan.
ANNONS

– Det känns pirrigt. Vi slipar på detaljerna inför tävlingen, säger Cecilia ”Cissi” Bengtsson, stämchef för barytonstämman, om konserten i Solna gymnasium den 23:e april.

Tio år i Solna

Den 45 kvinnor starka barbershopkören Sunlight Chorus har hållit till i Solna i ett decennium. Först i Ritorp och numera i gymnasieskolans aula. Och för den som aldrig hört barbershopkör är genrepskonserten ett gyllene tillfälle, säger Cecilia. Under kvällen kommer också kvartetterna Deluxe och So What (som också tävlar i NM), samt Sunlight Chorus egen oktett After Eight att uppträda.

– Det blir som på riktigt vid tävling med koreografi och dräkter. Sen får ni vårt showpaket på köpet, säger Cecilia.

Hyllar Ekman

I det ingår arrangemang av kändare låtar som kören sjunger utanför tävlingssammanhang. Som Madonnas ”Like A Prayer” (gospel) Rachel Plattens ”Fight Song” (pop) och Hasseåtages ”En sång som handlar om sig själv” (en pastisch på tonsättaren Franz Schuberts ”Natchtelle”) från revyn Spader Madame.

– Den var ju Gösta Ekman med och sjöng när det begav sig. Så det blir lite som vår hyllning till honom, säger Cecilia Bengtsson om den nyligen bortgångne skådespelaren.

På 90-talet vann Sunlight Chorus ett silver i barbershop-VM. Men inför nordiska mästerskapet i Karlstad 5-6 maj är målsättningen blygsammare.

– Vi siktar på att hamna någonstans i mitten. Det är bra sammanhållning i barbershop och alla stöttar varandra, säger Cecilia.

Nummer 13

Kören består av alltifrån 20- till 70-plussare och bredden är en styrka, enligt stämchefen. Att de fått startnumret 13 i nordiska mästerskapet verkar inte ge upphov till någon oro.

– Det är bra att börja sent. Då har de andra som redan uppträtt gått och satt sig och vi får en jättepublik. Så det är ett turnummer faktiskt, säger Cecilia.

ANNONS
Fakta

Genrepskonsert med Sunlight Chorus

Var? 

Solna gymnasium.

När?

Söndag den 23:e april kl 16. Insläpp från 15:30.

Vilka? 

Körerna Sunlight Chorus, So What, Deluxe och After Eight.

Vad? 

Barbershop.

Biljetter? 

100 kr för vuxna och 50 för barn (upp till 12 år). Maila event@sunlightchorus.se.

Källa: Sunlight Chorus