Nu drar scenkonstfestivalen igång

Apan satt i granen uppträder på Stockholm Fringe Festival.
Anna Davidsson, mer känd som Apan satt i granen, gör scendebut på Stockholm Fringe med en monolog på Kägel­banan den 6 oktober. Andra artister som uppträder under festivalen är bland andra performancegruppen 8ROJO från Kanada och den prisbelönade teatergruppen The Wooster Group från New York.
Mellan den 5 och 10 oktober pågår Stockholm Fringe på olika scener i stan. Bland annat bjuder bloggdrottningen Apan satt i granen på en show om kroppspositivism och livslust.

I  morgon börjar den sjunde upplagan av Stockholm Fringe Festival, scenkonstfestivalen som strävar efter att lyfta fram och ge utrymme åt alternativa verk och överbrygga gapet mellan etablerade och nya artister.

Under den sex dagar långa festivalen framför både lokala och internationella artister sina verk inom teater, dans, musik, stand up, performance, installationer, video och foto på tio scener runtom i stan.

I år bjuds på det på 70 akter från 26 olika länder där historiernas betydelse och makt står i centrum. Bland artisterna medverkar bland annat den prisbelönade teatergruppen The Wooster Group från New York, den kanadensiska performancegruppen 8ROJO samt dansaren och koreografen Virpi Pakjinen.

Dessutom gör Anna Davidsson, mer känd från sin blogg, Instagram och Twitter som Apan Satt i Granen, scendebut med en monolog på Kägel­banan den 6 oktober.

Hur skulle du beskriva din monolog?

– I huvudsak kommer den att handla om olika hållplatser i mitt liv som har påverkat mig, allt från ätstörningar till sexuella övergrepp till hur man hanterar saker i livet. Det kan låta­ tungt, men det kommer också att handla mycket om livsglädje, att man ska följa sitt hjärta och leva sitt liv som man vill och inte göra våld på sig själv. Sedan vill jag problematisera den här kroppspositivismen som folk slänger sig med, jag vill reda ut begreppet för jag tycker att det missbrukas, säger Anna Davidsson.

Vilka andra föreställningar ser du mest fram emot?

– Det finns mycket, men bland annat en grupp kvinnor från Iran (Iran Saye Theatre som framför The Door reds. anm.) som har lyckas få tillstånd att komma hit. Jag skulle gärna vilja se dem.

Se hela festivalprogrammet här.

Fakta

Stockholm Fringe Festival

Vad är Fringe: En sex dagar lång multidisciplinär scenkonstfestival med lokala och internationella aritster
När: 5-10 oktober
Var: StDH, Intercult, Fotostudion (Kapsylen), Studio 44 (Kapsylen), Södra Teatern (Kägelbanan), Teater 3, Teaterverket, Teater Tribunalen, Högkultur och Bio Rio.

Källa: Stockholm Fringe Festival