ANNONS

Ny chans att visa din bild

På lördag är det dags för en Instawalk i Vårby gård. Ett par veckor senare är det Skogås tur.

– Det är väldigt roligt, säger Lena Yeow, kommunikatör på Huddinge kommun.
ANNONS

Gillar du att fota och lägga upp dina bilder på Instagram? Då bör du bege dig till Vårby på lördag. Då anordnar Huddinge kommun en Instawalk där. Det blir den tredje i kommunen. Den 12 september är det Skogås tur.

– Det är ett sätt att få folk att engagera sig, gå ut och promenera och ta bilder. Det är också ett roligt sätt att marknadsföra kommunen, vi visar att vi är på. Många är fotointresserade och duktiga på att ta bilder, och det här är ett enkelt sätt att publicera, säger Lena Yeow, kommunikatör på Huddinge kommun.

Instawalks är stort världen över, men Huddinge kommun var först på Södertörn med att anordna en. Det går helt enkelt ut på att man fotograferar med sin mobiltelefon och publicerar bilderna i appen Instagram.

De som är intresserade samlas vid tunnelbanan i Vårby gård klockan 11 på lördag. Då får de reda på vilken hashtag de ska använda och det delas ut en liten karta. Sedan är det bara att ge sig ut och plåta.

– Man får gå precis var som helst och ta bilder på precis vad som helst. Det är spännande att det kan bli så olika bilder från samma område, säger Lena Yeow.

Bilderna märks med den gemensamma hashtagen. Mellan klockan 12 och 14 rullar bilderna på en stor skärm på Vårby bibliotek. Sedan tas den tillfälliga utställningen ner.

– Tanken är att bilderna ska skrivas ut och sättas upp på biblioteket i nästa vecka. Men annars gör vi inget med dem, säger Lena Yeow.

Vid de tidigare tillfällena har de tagits ett 80-tal bilder. Fotopromenaderna lockar folk både från området och från andra kommuner.

– När vi genomfört den i Skogås har vi haft fyra stycken. Sedan finns det inga planer på fler. Då får det nog räcka – på ett tag i alla fall, säger Lena Yeow.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.